Opnieuw WK-succes voor Noorwegen: Waerenskjold pakt regenboogtrui in beloftentijdrit, Belg Segaert tweede Wielrennen
Wielrennen

Opnieuw WK-succes voor Noorwegen: Waerenskjold pakt regenboogtrui in beloftentijdrit, Belg Segaert tweede

Opnieuw WK-succes voor Noorwegen: Waerenskjold pakt regenboogtrui in beloftentijdrit, Belg Segaert tweede

Søren Waerenskjold heeft zich tot wereldkampioen tijdrijden bij de beloften gekroond. De man uit Noorwegen werkte het 28 kilometer lange parcours met een gemiddelde snelheid van meer dan vijftig kilometer per uur af. De Belg Alec Segaert en Brit Leo Hayter mochten mee op het podium op plek twee en drie.

Diep in de Nederlandse nacht (of vroeg in de ochtend, wat je wil) beet een renner uit Eritrea, Simon Tesfagabar, het spits af. Van hem mochten we niet direct wonderen verwachten, dus het was zaak om te wachten tot de eerste coureur die een serieuze richttijd kon neerzetten. Overigens was Tom Dumoulin ook van de partij, als toeschouwer.

Carl Frederik Bévort, een renner uit Denemarken, slaagde daar in. De Denen wonnen de laatste edities stuk voor stuk en hadden dus wat te verdedigen. Vanuit België was het ook uitkijken naar Lennert Van Eetvelt, die geen beste dag kende en niet in het ritme kwam wat je moet hebben op een WK tijdrijden.

Bévort werkte zijn tijdrit uiteindelijk af in 34 minuten en 52 seconden, waarmee hij een plekje in de hot seat bemachtigde. Daar kon hij van genieten tot Hayter, de broer van INEOS-coureur Ethan, de meet passeerde. Hayter, winnaar van de Giro bij de beloften, was zo'n vijftien seconden sneller dan Bévort. Ondertussen was met Mick van Dijke ook de eerste Nederlander vertrokken.

Lees verder onder de foto.

Opnieuw WK-succes voor Noorwegen: Waerenskjold pakt regenboogtrui in beloftentijdrit, Belg Segaert tweede

Nederlanders komen er niet aan

Van Dijke had zich goed voorbereid op deze tijdrit, maar het werd niet wat hij ervan verwacht had. De Zeeuw kende pech en moest van fiets wisselen, wat één van de redenen was dat hij op dat moment genoegen moest nemen met een zevende plek. 'Ik had niet de beste dag, niet de dag die waar ik op gehoopt had', liet hij na afloop van zijn rit weten. Een andere outsider, Ivan Romeo, viel intussen letterlijk en figuurlijk uit de wedstrijd.

Na Van Dijke was het weer even wachten tot de volgende spilfiguren: Waerenskjold uit Noorwegen was na de verrassende overwinning van Tobias Foss zondag één van die mannen en hij maakte zijn status waar. De hardrijder van Uno-X reed het parcours met een gemiddelde van meer dan vijftig kilometer per uur. Michel Hessmann, een Duitser van Jumbo-Visma, kwam daar even later net niet aan. Axel van der Tuuk, de tweede Nederlander, stelde ook enigszins teleur. Hij was drie minuten slomer dan Waerenskjold.

Daarna was het wachten tot de topfavoriet uit België, Segaert. Die startte goed en pakte bij tussenpunt één al virtueel de leiding, maar verloor daarna steeds meer van zijn pluimen tegenover Waerenskjold. De Noor, de oudste deelnemer aan dit WK, reed een zeer sterk tweede gedeelte en zette de concurrentie op die manier een hak. Segaert pakte zilver, terwijl Hayter het brons bemachtigde. Van Dijke werd op plek achttien de beste Nederlander.

Uitslag WK tijdrijden beloften mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws