Sepp Kuss vond gezapige finale 'een beetje raar': 'Maar ik ga niet klagen' Wielrennen
Wielrennen

Sepp Kuss vond gezapige finale 'een beetje raar': 'Maar ik ga niet klagen'

Sepp Kuss vond gezapige finale 'een beetje raar': 'Maar ik ga niet klagen'

Van actie tussen de Vuelta-favorieten was op de slotklim van de elfde etappe vrijwel geen sprake. Remco Evenepoel trok in de laatste rechte lijn nog even hard door, maar rodetruidrager Sepp Kuss zat strak in het wiel en leverde geen tijd in. Een geslaagde dag dus voor de renner van Jumbo-Visma, die weer een dag kan afstrepen richting Madrid.

Op de vraag van Eurosport of hij de Vuelta kan winnen, zegt Kuss: 'Je moet er altijd in geloven. 'Het is heel simpel. Ik moet elke dag mijn best blijven doen en elke dag genieten van deze rode trui, zolang ik deze draag', aldus de gevleugelde klimmer. In top van het klassement veranderde niets. Kuss leidt zodoende nog altijd met een voorsprong van 26 seconden op Marc Soler en 1.09 minuut op Evenepoel. De andere speerpunten van Jumbo-Visma, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, volgen respectievelijk op 1.36 minuut en 2.22 minuten.

Dat de klassementsrenners de benen spaarden voor alle zware ritten die nog moeten komen, vond Kuss prima. 'Not too bad', antwoordt hij met een glimlach. 'Blijkbaar wilde iedereen een mooi tempo rijden. Dat was een beetje raar, maar ik ga niet klagen. Het duurde even voor de vlucht wegreed. Er stond de hele dag ook wel wat wind, wat niet makkelijk was. Maar dat is allemaal relatief.'

Kuss hoopt op weinig wind in verraderlijke etappe naar Zaragoza: 'Dan wordt het een prima dag'

Donderdag gaat de Vuelta a España verder met een vlakke rit naar Zaragoza. In de regio kan de wind een belangrijke rol spelen. In het verleden liep een etappe in het gebied al eens uit op een waaierspektakel. Kuss hoopt alvast dat de vlaggen morgen niet strak staan. 'Ah ja, als de wind niet al te hard waait, wordt het een prima dag', besluit de leider van de Vuelta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws