Geslepen Herrada klaart het klusje voor de derde keer: 'Had al veel krachten verspeeld' Wielrennen
Wielrennen

Geslepen Herrada klaart het klusje voor de derde keer: 'Had al veel krachten verspeeld'

Geslepen Herrada klaart het klusje voor de derde keer: 'Had al veel krachten verspeeld'

Jesús Herrada heeft voor de derde keer in zijn carrière een etappe gewonnen in de Vuelta a España. De Spanjaard van Cofidis maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep en won de elfde etappe na een machtige sprint op de slotklim.

Herrada rekende in de laatste kilometers af met toptalent Romian Grégoire, Andreas Kron en Geraint Thomas. 'Ik blijf hier heel goede renners voor', stelt de Spanjaard in het flashinterview tevreden vast. Voor de renner was het in deze Vuelta proberen, proberen en proberen. 'Ik heb het deze Vuelta geprobeerd en geprobeerd. Soms lukt het, soms lukt het niet. Toen ik wakker werd vanochtend, wist ik dat het een mooie finale voor me was. Het was lastig om mee te zitten in de juiste vlucht, maar uiteindelijk kwam ik toch in de finale terecht', zag Herrada zijn inspanningen beloond.

In de finale kon hij rekenen op zijn ervaring, het was immers niet de eerste keer dat Herrada streed om een rit in een grote ronde. 'Ik had al veel krachten verspeeld, maar kon toch het verschil maken in de laatste driehonderd meter. Dit is al mijn derde ritzege in de Vuelta. Ik ben heel gelukkig. Hier ga ik van genieten en de komende weken blijven we ervoor vechten', gaat hij de ronde zeker niet op zijn gemak uitrijden.

Herrada deelt overwinning met zijn vader

Herrada werd in de laatste meters ook aangemoedigd door een enthousiaste verzorger, die vlak achter de finish op de weg stond. De gepassioneerde werknemer van Cofidis werd echter hardhandig weggetrokken door een politieagent. Het zal de pret bij de Franse ploeg niet drukken, zeker niet bij Herrada, die op nog een supporter aan de finish kon rekenen. 'Mijn vader was er, dus het is superleuk om dit met hem te mogen delen.'

Herrada pakte ook de leiding in het bergklassement. Met een totaal van 22 punten heeft hij een punt voorsprong op Eduardo Sepulveda, die de bollentrui, voor nu moet afstaan aan de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws