Simmons na dagje avonturieren met Van Aert: 'Alsof ik achter de scooter van mijn vader reed' Wielrennen
Wielrennen

Simmons na dagje avonturieren met Van Aert: 'Alsof ik achter de scooter van mijn vader reed'

Simmons na dagje avonturieren met Van Aert: 'Alsof ik achter de scooter van mijn vader reed'

Quinn Simmons en Jakob Fuglsang hebben donderdag een zware middag beleefd. Zij spendeerden de zesde etappe van de Tour de France samen met niemand minder dan Wout van Aert in de kopgroep. Uit hun reacties na de door Tadej Pogacar gewonnen rit blijkt dat het duo flink heeft afgezien.

Allereerst Simmons, die namens Trek-Segafredo in de Tour de France debuteert. Op Twitter laat hij vol bewondering van zich horen. 'In mijn eerste Tourontsnapping met de gele trui rijden: dit was zeker iets speciaals. Ik ben niet het type dat voor een tweede plek rijdt, maar ik wist dat ik Wout nooit zou verslaan.' Waarom hij dan toch doorreed? 'Tweede worden in een Touretappe zou ook niet slecht zijn!' Dat gebeurde helaas voor de Amerikaan niet, want de vlucht werd ingerekend door het jagende peloton.

Het vormen van de kopgroep ging zeker niet vanzelf, integendeel zelfs. Meerdere malen probeerden er jongens weg te springen, waar het drietal uiteindelijk in slaagde. 'Als er zo hard gestreden wordt om de vlucht, weet je dat de kans op succes groot is. Helaas gingen er echter maar twee jongens mee.' Simmons heeft flink afgezien op deze dag, vooral in het begin. 'De eerste twintig minuten waren echt insane, ik heb nog nooit zo erg geleden. Het voelde alsof ik thuis achter de scooter van mijn vader reed. Nooit eerder ben ik zo hard uit het wiel gereden, maar ik had geen keuze.'

Fuglsang wilde geen onnodige energie verspillen

Fuglsang, het derde lid van het gezelschap, liet zich al eerder terugzakken vanuit de kopgroep. 'Ik was op de goede plek op het verkeerde moment', laat ook hij op Twitter weten. 'Toen het verschil onder de twee minuten kwam, vond ik het zonde om nog zoveel energie in de kopgroep te verspillen. Ik ben blij dat ik vervolgens in de groep der favorieten ben gefinisht', aldus de renner van Israel Premier-Tech, die 23e werd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws