Schachmann haalt hard uit naar Jumbo-Visma: 'Zij rijden als gekken op de laatste centimeter' Wielrennen
Wielrennen

Schachmann haalt hard uit naar Jumbo-Visma: 'Zij rijden als gekken op de laatste centimeter'

Schachmann haalt hard uit naar Jumbo-Visma: 'Zij rijden als gekken op de laatste centimeter'

Maximilian Schachmann heeft flink uitgehaald naar de mannen van Team Jumbo-Visma. Op de zesde dag van de Tour de France uitte de renner van BORA-hansgrohe forse kritiek op de 'gevaarlijke' rijstijl van de Nederlandse formatie: 'Ze moeten eens een beetje normaal doen'.

In de zesde etappe van La Grande Boucle, die gewonnen werd door Tadej Pogacar, werden we opnieuw opgeschrikt door enkele valpartijen. Zo was er op twaalf kilometer een crash met onder meer Reinardt Janse van Rensburg, terwijl in de slotfase ook Aleksandr Vlasov tegen het asfalt ging. Schachmann - ploeggenoot van Vlasov - wijst stellig naar Team Jumbo-Visma als veroorzaker van zulke valpartijen.

'Jumbo-Visma moet eens een beetje normaal doen', zo windt de Duitser er voor de camera van Sportschau geen doekjes om. 'Roglic heeft hier weer een val veroorzaakt. Zij rijden als gekken op de laatste centimeter van de weg, ze kunnen het gewoon niet. Dat is een gevaar voor alle renners.' Het is niet duidelijk over welke valpartij Schachmann het hier heeft.

Schachmann spreekt van 'totaal onnodige' taferelen

'Vanuit mijn kant is dit duidelijke kritiek', gaat de 28-jarige renner verder. 'In mijn ogen is dit totaal onnodig. Waar geen plek is, is geen plek op dat moment. In dat geval moet je maar gewoon accepteren dat je niet vooraan kan geraken. Hij had geluk dat hij er zelf niet bij lag.' Woensdag ging Roglic wél hard onderuit, waarna zijn schouder uit de kom schoot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws