Simon Yates blijft BikeExchange trouw: 'Veel vertrouwen dat ik nog veel kan bereiken' Wielrennen
Wielrennen

Simon Yates blijft BikeExchange trouw: 'Veel vertrouwen dat ik nog veel kan bereiken'

Simon Yates blijft BikeExchange trouw: 'Veel vertrouwen dat ik nog veel kan bereiken'

Simon Yates heeft zijn contract bij Team BikeExchange-Jayco met twee jaar verlengd. De 29-jarige Brit rijdt al zijn hele leven voor GreenEdge en dus was de keuze makkelijk om zijn toekomst te verbinden aan de Australische ploeg.

Ploegbaas Gerry Ryan stelt in een perbericht dat Yates een belangrijke bouwsteen is voor de komende jaren. 'Hij is een sleutelfiguur voor ons team, al negen jaar lang. Samen hebben we geweldige momenten beleefd, inclusief de eindzege in een grote ronde', zo doelt hij op de Vuelta-zege in 2018 voor Yates. 'We hebben grote ambities voor de toekomst en zijn ervan overtuigd dat we samen nog meer mooie dingen kunnen bereiken.

En Yates dan? Die is uiteraard blij met de zekerheid die hij krijgt. 'Het is belangrijk voor mij dat ik hier kan blijven. We volgen samen een geweldige route, met veel successen en veel dieptepunten. De ploeg bleef altijd in mij geloven, heeft mij de kans en steun gegeven om mij verder te ontwikkelen. Iedereen kent mij als renner en weet hoe ik werk. Dat is belangrijk om mij comfortabel te voelen.'

De ambities van de Britse klimmer zijn groot. 'Er komt nog veel aan en dankzij Giant heb ik een stap gemaakt in het tijdrijden. Dat ik in de Giro een tijdrit won, maakt me nieuwsgierig voor de komende jaren. Ik ben vol vertrouwen dat ik nog veel kan bereiken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws