Simon Yates tankt vertrouwen voor Giro met zege in openingsrit Asturië Wielrennen
Wielrennen

Simon Yates tankt vertrouwen voor Giro met zege in openingsrit Asturië

Simon Yates tankt vertrouwen voor Giro met zege in openingsrit Asturië

Simon Yates is in de Ronde van Asturië begonnen met het tanken van vertrouwen in aanloop naar de Giro d'Italia. In de openingsrit van de Spaanse rittenkoers was er niemand die zijn wiel kon volgen op het laatste klimmetje van de dag, waarna hij solo zegevierde.

De eerste etappe in de Ronde van Asturië trapte af met een verraderlijk ritje tussen Oviedo en Pola de Lena. Richting het einde van de rit stonden namelijk enkele heuveltjes gepland, waarvan de laatste top bereikt werd op slechts zes en een halve kilometer van de finish. Aangezien dat heuveltje een gemiddeld stijgingspercentage van ruim negen procent had, was dit het punt waar het moest gebeuren. De oorspronkelijke kopgroep was op dat moment al lang een vogel voor de kat.

Niemand kan Yates volgen

In aanloop naar de laatste beklimming had Team BikeExchange-Jayco, de ploeg van Yates, het peloton al aardig uitgedund. Vervolgens bleek wel waarom: de Brit was bergop duidelijk de sterkste van het peloton en reed een mooie voorsprong bij elkaar. In de daaropvolgende afdaling kon hij door niemand meer bijgehaald worden, waarna hij de zege mocht bijschrijven op zijn palmares.

Uitslag etappe 1 Ronde van Asturië 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws