Sivakov beleeft akelige 'pauze van vier, vijf minuten': 'Zag gelijk dat het niet goed was' Wielrennen
Wielrennen

Sivakov beleeft akelige 'pauze van vier, vijf minuten': 'Zag gelijk dat het niet goed was'

Sivakov beleeft akelige 'pauze van vier, vijf minuten': 'Zag gelijk dat het niet goed was'

Pavel Sivakov stond voorafgaand aan de elfde etappe van de Giro d'Italia achtste in het klassement. Na afloop van de etappe is het verdict hard: 23ste op ruim zestien minuten. De INEOS-renner lag bij de val van Tao Geoghegan Hart en zag daarmee ook zijn klassementsambities sneuvelen.

Waar Geoghegan Hart de Giro in een ambulance moest verlaten, kon Sivakov verder. Vanzelf ging het echter niet. 'Het kan natuurlijk beter, maar ook slechter. Ik heb gelukkig niets gebroken. Wel hebben mijn heupen een flinke klap gekregen. Ik had veel pijn en kon niet direct op de fiets stappen. Ik moest vier, vijf minuten rusten voordat ik verder kon. Ik kon de etappe finishen, dat was het belangrijkste', aldus Sivakov via de kanalen van zijn ploeg.

Die pauze van vier, vijf minuten was allesbehalve gemakkelijk voor Sivakov, die zijn ploeggenoot pijn zag hebben. 'Het was gedurende die vijf minuten zwaar om Tao te zien liggen. Ik zag gelijk dat het niet goed was. Ik duim dat de schade voor hem meevalt.'

Sivakov: 'Dat gaf mij de motivatie om verder te gaan'

'Ik blijf in ieder geval strijden', zegt Sivakov, die inspiratie haalde uit de roze trui van zijn ploeggenoot Geraint Thomas, die wonderwel ongedeerd bleef door op Alessandro Covi te vallen. 'We hebben nog steeds de roze trui. Dat gaf mij de motivatie om door te gaan. Ik voelde me slecht, maar had het mezelf niet vergeven als ik het niet zou proberen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws