Update | Geoghegan Hart reageert na valpartij: 'Ben er kapot van dat ik de Giro op deze manier verlaat' Wielrennen
Wielrennen

Update | Geoghegan Hart reageert na valpartij: 'Ben er kapot van dat ik de Giro op deze manier verlaat'

Update | Geoghegan Hart reageert na valpartij: 'Ben er kapot van dat ik de Giro op deze manier verlaat'

(17 mei 2023) Een ongelofelijk moment in de elfde rit van de Giro d'Italia. In een rit waarin zo'n beetje niets gebeurde lag plots de halve INEOS-ploeg tegen het asalft, waarbij Tao Geoghegan Hart met ogenschijnlijk veel pijn bleef liggen. De Brit is uiteindelijk afgevoerd in een ambulance en heeft de Giro verlaten.

Geraint Thomas ging samen met een UAE-renner als eerste tegen de grond, waarbij ook Primoz Roglic stond. De Sloveen van Jumbo-Visma werd snel teruggebracht door ploeggenoten, maar Geoghegan Hart bleef lang op het asfalt. Thomas stond ook snel weer op, terwijl ook Pavel Sivakov gehavend verder moest.

Op de beelden is te zien dat Alessandro Covi (UAE-Team Emirates) als eerste tegen het asfalt gaat, waarbij hij enkele INEOS-mannen meeneemt. Direct is duidelijk dat Geoghegan Hart het grootste slachtoffer is, daar zelfs enkele concurrenten zich zichtbaar zorgen maken over de Brit.

Even later volgde het onfortuinlijke beeld: Geoghegan Hart die op een brancard uit de Giro werd afgevoerd. Ontzettend jammer voor de Giro, maar in eerste plaats voor de nummer drie in het klassement zelf.

Roglic wisselde even later van fiets en ook bij de Jumbo-Visma-kopman waren sporen te zien van zijn valpartij. Naar omstandigheden leek hij echter oké, wat de Sloveen na de finish bevestigde.

Update - 17 mei 2023 (19.45 uur): Geoghegan Hart reageert na verlaten Giro

Tao Geoghegan Hart heeft op zijn twitter een reactie gegeven. 'Ik ben er kapot van dat de Giro op deze manier voor mij geëindigd is. Iedereen bedankt voor de berichten en steun. Ik had zoveel zin in het vervolg van deze koers en genoot van elke minuut. Arrivederci Giro d'Italia.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws