Thomas ziet 'geheime wapen' Geoghegan Hart uitvallen: 'Ik deed steeds de interviews' Wielrennen
Wielrennen

Thomas ziet 'geheime wapen' Geoghegan Hart uitvallen: 'Ik deed steeds de interviews'

Thomas ziet 'geheime wapen' Geoghegan Hart uitvallen: 'Ik deed steeds de interviews'

De elfde etappe van de Giro d'Italia draaide uit op een drama voor INEOS Grenadiers. Door een val op zeventig kilometer van de finish zag de ploeg Tao Geoghegan Hart uitvallen, mogelijk met een gebroken been. Ook Geraint Thomas ging onderuit, maar de gevolgen vielen voor de drager van de roze trui mee.

'Het was het gebruikelijke gestoei om de posities', vertelt Thomas over de aanloop richting de val. 'Ik weet daarna niet precies wat er gebeurde. Een UAE-renner viel aan mijn linkerkant, en ik had de mazzel dat ik op hem viel. Ik weet niet of de jongens achter mij daardoor vielen of omdat ze remden', vervolgt de man uit Wales het flashinterview.

Ook Pavel Sivakov lag bij de val. Hij kon verder, maar verloor veel tijd. 'Het is duidelijk dat Tao zwaar geblesseerd is. Pavel is denk ik wel oké, maar hij zal zeker gebutst zijn. Roglic ging ook tegen de grond. Het was een heel slecht moment', aldus Thomas

'Het is een groot verlies', zegt Thomas over het uitvallen van Geoghegan Hart. Hij was heel goed bezig. Ik deed steeds de interviews, en kon pas later herstellen, terwijl hij lekker aan het uitrusten was in de bus. Hij was ons geheime wapen, alhoewel het ook niet echt een geheim was; iedereen wist hoe goed hij bezig was. Hij zat in een geweldige positie. Het is heel teleurstellend om hem zo te verliezen. Ik hoop dat het goed met hem gaat.'

Thomas: 'Ik zag toch wel een diepe snee bij hem'

'Ik heb geen schrammetje', vertelde Thomas over zijn eigen toestand in de persconferentie na de etappe. 'Roglic vertelde me ook dat hij oké was toen ik hem zag na de finish, maar ik zag toch wel een diepe snee bij hem. Hopelijk valt het ook bij hem mee', aldus Thomas over zijn naaste concurrent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws