Sivakov in topvorm, maar niet zeker van Vuelta: 'Ik ken de selectie nog niet' Wielrennen
Wielrennen

Sivakov in topvorm, maar niet zeker van Vuelta: 'Ik ken de selectie nog niet'

Sivakov in topvorm, maar niet zeker van Vuelta: 'Ik ken de selectie nog niet'

Pavel Sivakov won voor de derde keer in zijn carriere een rittenkoers. Na de Ronde van Polen en Tour of the Alps schreef de renner zondag de Ronde van Burgos op zijn naam. ‘Dit was nodig!’

Pavel Sivakov begon met een voorsprong van ruim twintig seconden op zijn naaste concurrenten aan de slotrit. In de derde etappe over de Picón Blanco had Sivakov al laten zie één van de besten, zo niet de beste bergop te zijn. Op de steile stroken van de Lagunas de Neila hield de wat zwaarder gebouwde ronderenner goed stand tegen de wat lichtere gewichten, zoals Miguel Ángel López en João Almeida, die de slotrit won. Sivakov won zodoende ruimschoots het eindklassement. ‘Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, ook al wist ik dat ik in uitstekende conditie was’, erkent Sivakov in het flashinterview met de nodige twijfels te hebben gezeten.

De vorige overwinningen van Sivakov dateren alweer uit 2019. Toen won hij als tweedejaarsprof zowel de Tour of the Alps als de Ronde van Polen. ‘Het is lang geleden dat ik heb gewonnen, dus het brengt veel voldoening en het geeft me veel vertrouwen. Dit was nodig!’, jubelt de 25-jarige renner.

Sivakov maakt sinds hij het koersen na een rust- en trainingsperiode weer oppakte indruk. In de Clasica San Sebastián was hij al tweede achter Remco Evenepoel. Nu de coureur in goede vorm verkeert, is het de vraag of hij de rol van kopman of beschermende renner krijgt toebedeeld van INEOS voor de Vuelta a España. Sivakov weet naar eigen zeggen echter niet eens of hij mee mag doen. ‘Ik ken de selectie voor de Ronde van Spanje nog niet, die moet volgende week in het team gemaakt worden. We zullen zien of ik er deel van uitmaak. Zo niet, dan praten we erover en zullen we zien wat mijn schema zal zijn.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws