Jumbo-Visma ziet Harper-plan mislukken: 'Fietswissel op een ongelukkig moment' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet Harper-plan mislukken: 'Fietswissel op een ongelukkig moment'

Jumbo-Visma ziet Harper-plan mislukken: 'Fietswissel op een ongelukkig moment'

Bij gebrek aan kopmannen probeerde Jumbo-Visma in de slotrit van de Ronde van Burgos Chris Harper uit te spelen. De Australiër miste door materiaalpech echter de ontsnapping, waarna een vroege aanvalspoging op de Lagunas de Neila ook geen succes opleverde. Ondanks alle strijdlust eindigde Harper slechts als 34ste.

Jmbo-Visma rijdt in de Ronde van Brugos zonder haar betere klimmers, zoals Primoz Roglic en Tourwinnaar Jonas Vingegaard, waardoor een ondersteunende renner als Harper zijn kansen krijgt. Waar hij op de steile klim naar Lagunas de Neila zich deed opmerken met een aanval, was het oorspronkelijke plan van de renner en ploeg een tikkeltje anders. ‘We wilden er alles aan doen om Chris in de ontsnapping te krijgen’, vertelt ploegleider Robert Wagner op de ploegsite.

Het gevecht om de ontsnapping duurde echter lang én Harper kreeg op een slecht moment af te rekenen met pech. ‘Helaas moest Chris op een ongelukkig moment van fiets wisselen en zat hij niet mee. Vervolgens zaten we met Robert en Edoardo (Gesink en Affini, red.) in een kopgroep, wat voor ons een goede situatie was. Alleen kwam ook die groep niet echt weg, jammer genoeg’, treurt Wagner.

Harper rijdt volgend jaar voor BikeExchange

Ondanks de pech liet Harper het er niet bij zitten. Op de klim naar Lagunas de Neila probeerde hij de favorieten met een vroege aanval te verrassen. ‘Op de slotklim wilde Chris er nog voor gaan. Hij viel aan met nog zeven kilometer te gaan, maar werd uiteindelijk ook teruggepakt. Hij heeft er alles uit proberen te halen’, prijst Wagner de strijdlust van zijn renner. Harper trekt na dit seizoen naar Team BikeExchange-Jayco. In de Australische ploeg zal hij als belangrijke ondersteuning voor Simon Yates in de bergen fungeren. Harper rijdt sinds 2022 voor Jumb-Visma. Zijn beste prestatie was een vierde plek in de UAE Tour van 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws