Sivakov sipt nadat INEOS hem thuislaat voor Vuelta: 'Soms zijn we maar nummertjes, pionnen' Wielrennen
Wielrennen

Sivakov sipt nadat INEOS hem thuislaat voor Vuelta: 'Soms zijn we maar nummertjes, pionnen'

Sivakov sipt nadat INEOS hem thuislaat voor Vuelta: 'Soms zijn we maar nummertjes, pionnen'

Bij INEOS Grenadiers hebben ze harde noten moeten kraken voor de selectie van de Vuelta. De Britse ploeg passeerde met Luke Rowe en Pavel Sivakov twee gewaardeerde krachten, die daar allebei uiteraard teleurgesteld over waren.

Rowe liet in zijn podcast Watts Occuring weten dat hij er geen rekening mee had gehouden en dat het een bittere pil was, maar dat hij het wel kon begrijpen. Sivakov - net als Rowe momenteel in de Ronde van Duitsland - reageerde enkele dagen later voor de camera van L'Equipe op zijn niet-selectie voor de Vuelta.

'Het was een zware tegenvaller', concludeerde de Fransman. 'Toen ik het te horen kreeg, had ik het wel even echt lastig. Ik heb deze zomer anderhalve maand op hoogte gezeten, waarvan drie weken samen met de mannen die de Vuelta gaan doen. Daarmee heb ik ook de Ronde van Polen gegaan en dat ging heel goed, om vervolgens terug op hoogte te gaan richting de Vuelta.'

Sivakov stak naar eigen zeggen 'in beste conditie' van dit jaar

'Ik had denk ik mijn beste conditie van het seizoen, zelfs beter dan voor de Giro', sipt Sivakov. 'Ik werd telefonisch op de hoogte gebracht van de beslissing, dat was ingewikkeld voor me. Ik rijd al zes jaar voor deze ploeg en iedereen weet dat ik wegga (naar UAE-Team Emirates, red.), maar daar is de sport. Soms zijn we maar nummers, pionnetjes: dat is een beetje hoe het zit. Het doet ons beseffen dat de mensen in de ploeg ook lastige beslissingen moeten maken.'

Net als Rowe wil Sivakov nog wel iets goeds van zijn seizoen maken. 'Ik heb al dat werk deze zomer verzet, dus dat wil ik gebruiken om richting het einde van het jaar nog iets moois te laten zien.' In welke wedstrijden hij dat precies wil doen, staat nog niet vast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws