Sjoerd Bax 'superblij' met eerste zege namens UAE Team Emirates: 'Het was een echte teamoverwinning' Wielrennen
Wielrennen

Sjoerd Bax 'superblij' met eerste zege namens UAE Team Emirates: 'Het was een echte teamoverwinning'

Sjoerd Bax 'superblij' met eerste zege namens UAE Team Emirates: 'Het was een echte teamoverwinning'

Sjoerd Bax is de trotse winnaar geworden van de Trofeo Matteotti die zondag in Italië werd verreden. In de sprint was de 27-jarige Nederlander te sterk voor Simone Velasco (Astana) en Lorenzo Rota (Intermarche-Wanty). Het is de eerste overwinning voor Bax namens UAE Team Emirates en werd hij tevens de eerste Nederlander die deze race heeft gewonnen.

Bax ging er samen met Rota in de slotfase vandoor. Met nog drie kilometer te gaan had het duo een voorsprong van tien seconden op de achtervolgers. In eerste instantie werkte de twee nog goed samen, maar in de laatste kilometer gingen ze toch naar elkaar kijken. Bax was uiteindelijk de snelste in de sprint. Velasco finishte net daarachter als tweede en Rota completeerde het podium.

'Vanzelfsprekend ben ik superblij met deze overwinning. Het was een echte teamprestatie. Eerst ging Davide Formolo in de aanval, vervolgens waren het George Bennett en Marc Hirschi. Uiteindelijk bleek mijn aanval de goede te zijn. Mijn sprint was erg sterk dus ik ben blij dat ik het heb af kunnen maken', laat de man uit Gorinchem via de kanalen van UAE Team Emirates weten.

Bax pakt derde overwinning in loopbaan

Voor Bax betekende deze overwinning zijn eerste namens zijn nieuwe ploeg. Voorheen reed Bax voor onder meer Delta Cycling Rotterdam en Alpecin-Deceuninck. Sinds dit jaar rijdt de voormalig Nederlands junioren kampioen tijdrijden dus voor UAE Team Emirates. Deze zege betekende voor Bax zijn derde overwinning in zijn professionele carrière. Eerder won hij namens Alpecin-Deceuninck de Coppa Agostoni en een etappe in de Tour de Langkawi.

Bax is voorlopig nog niet klaar met dit seizoen en zal nog wat wedstrijden rijden in Italië. 'Ik hoop dat ik deze vorm kan vasthouden naar de volgende races.' Bax zal ook nog uitkomen namens Nederland op het EK wielrennen. Hij rijdt in Drenthe de tijdrit, de Mixed Relay en de wegrit.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news