Sjoerd Bax tussen de zes UAE-sterren: Ploeg trekt met waanzinnig sterke line-up naar Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

Sjoerd Bax tussen de zes UAE-sterren: Ploeg trekt met waanzinnig sterke line-up naar Zwitserland

Sjoerd Bax tussen de zes UAE-sterren: Ploeg trekt met waanzinnig sterke line-up naar Zwitserland

UAE Team Emirates heeft de line-up voor de Ronde van Zwitserland uit de doeken gedaan. De superploeg, dit jaar op heel veel vlakken ook dé te kloppen ploeg, trekt met een geweldig zevental naar Zwitserland. De selectie mag gerust een mix tussen ervaren klassementsmannen en jong geweldig talent genoemd worden. Adam Yates is op papier de kopman van de ploeg. De Brit kent een wisselvallig seizoen, maar zegt klaar te zijn voor de grotere wedstrijden die nu gaan komen.

'We komen net uit een lange trainingsperiode in de aanloop naar de Tour de France. Ik voel me redelijk goed, het is tot nu toe een seizoen met ups en downs voor mij geweest, maar hopelijk kan ik na een goed blok hoogtetraining weer dicht bij mijn best zijn. Ik ben erg opgewonden en gemotiveerd voor de grote racezomer die gaat komen, die hier in de Ronde van Zwitserland begint. Het is een zware race met veel zware aankomsten in de bergen, dus het zou ons goed moeten liggen. We zullen ernaar streven om voor de eindzege te vechten.'

Joao Almeida is de andere man van wie in het klassement het nodige verwacht mag worden. De Portugees werd vorig jaar nog derde in de Giro. Ook Isaac Del Toro kan in principe ver komen. Hij eindigde dik in de top vijf in de Tirreno-Adriatico, maar hij zal dan waarschijnlijk moeten werken voor Yates en Almeida. De ploeg bestaat verder uit nog een rij talenten. De piepjonge Jan Christen rijdt, net als Marc Hirschi, een thuiswedstrijd. Ook Finn Fisher-Black is erbij. Nederlander Sjoerd Bax gaat ook mee, in ondersteuning van de klimmers. Yates en Almeida voegen zich na de wedstrijd bij de selectie die Tadej Pogacar aan de Tourzege moet helpen.

Selectie UAE Team Emirates voor de Ronde van Zwitserland

Adam Yates
Sjoerd Bax
Joao Almeida
Jan Christen
Marc Hirschi
Isaac Del Toro
Finn Fisher-Black

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news