Skjelmose hoopt dat Lidl-Trek aanpak van Jumbo-Visma kopieert: 'Niets anders dan imponerend' Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose hoopt dat Lidl-Trek aanpak van Jumbo-Visma kopieert: 'Niets anders dan imponerend'

Skjelmose hoopt dat Lidl-Trek aanpak van Jumbo-Visma kopieert: 'Niets anders dan imponerend'

In gesprek met Wieler Revue heeft Mattias Skjelmose nadrukkelijk laten weten dat hij erg gecharmeerd is van de cultuur en koersinstelling bij Jumbo-Visma. De 23-jarige Deen geeft bovendien eerlijk toe dat hij in het kader van zijn ontwikkeling nauwlettend in de gaten houdt hoe de killer bees dingen aanpakken.

Skjelmose mag met recht als één van de absolute seizoensrevelaties bestempeld worden. De Scandinaviër was direct aan het begin van dit seizoen bij de pinken, met onder meer een tweede plaats in de Ster van Bessèges als gevolg. De ereplaatsen volgden elkaar in rap tempo op, waarna hij ook in het klassieke voorjaar opzien baarde. Skjelmose finishte immers knap als achtste, tweede en negende in respectievelijk de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Niet veel later won hij zelfs het eindklassement in de Ronde van Zwitserland en de Deense titel op de weg. In de Tour de France ging het wegens allerlei redenen iets minder voorspoedig dan gehoopt, al was hij op het WK alweer van grote waarde voor Mads Pedersen.

De man uit Kopenhagen heeft zich binnen no-time ontwikkeld tot man om rekening mee te houden in verscheidene koersen. In die ontwikkeling keek hij veelvuldig naar het reilen en zeilen bij Jumbo-Visma, volgens velen de allerbeste wielerploeg ter wereld. Jonas Vingegaard, een landgenoot van Skjelmose, geldt volgens de youngster als zijn voorbeeld. 'Jonas is ongelooflijk, maar hetzelfde geldt voor Tadej Pogacar. Die laatste is het hele jaar zó goed. Tweede in de Tour de France is een geweldig resultaat, maar voor een renner van zijn kaliber is het teleurstellend. En dat Jonas een renner als Pogacar zo afgetekend kan verslaan, is niet anders dan imponerend', vertelt hij aan het Nederlandse wielermagazine.

Skjelmose hoopt dat hij (net als Jumbo-Visma-renners) in februari al op hoogtestage kan gaan

'Hoe ze de Vuelta a España ook weer reden...', vervolgt Skjelmose zijn lofzang over de geelzwarte brigade van Richard Plugge. 'Iedere renner van Jumbo-Visma presteert op het maximale van zijn kunnen. Ze weten precies wat ze moeten doen om het maximale uit het lichaam van hun renners te halen.' Het is als vanzelfsprekend om als 'buitenstaander' een inkijkje te krijgen in de interne organisatievoering van Jumbo-Visma. Skjelmose geeft te kennen er alleszins veel over te weten te willen komen. 'Ik weet natuurlijk niet precies hoe ze binnen Jumbo-Visma werken, maar wat ik van de buitenkant zie hebben ze altijd chefs mee die eten bereiden. Verder denk ik dat onze aanpakken grotendeels te vergelijken zijn', doelt hij op zijn eigen broodheer, Lidl-Trek. 'Met als verschil dat ik zelf moet koken. Mijn voedingsdeskundige heeft een plan voor me opgesteld en ik vind het fijn om dat strikte plan te moeten opvolgen.'

Wat gaat 2024 dan brengen voor Skjelmose? Hij weet het zelf nog niet precies, al spreekt hij wel zijn hoop uit. 'Ik heb nog niet met de ploeg over 2024 gesproken, maar wat dat betreft zou ik Jumbo-Visma willen kopiëren. Ik wil in februari op hoogtestage. Ik moet er nog over praten met de ploeg, maar wat mij betreft wordt dat volgend jaar de aanpak. Ik ben dit jaar heel stabiel geweest door mijn goede basisniveau en ik heb natuurlijk gepiekt naar bepaalde koersen, maar ik hoop op die manier nog hogere pieken te kunnen bereiken', toont hij zich ambitieus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws