Skjelmose wilde Jumbo-Vismaatje doen, Pedersen besloot anders: 'Betekent veel dat hij me deze zege geeft' Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose wilde Jumbo-Vismaatje doen, Pedersen besloot anders: 'Betekent veel dat hij me deze zege geeft'

Skjelmose wilde Jumbo-Vismaatje doen, Pedersen besloot anders: 'Betekent veel dat hij me deze zege geeft'

Bij Lidl-Trek zullen ze donderdag goed hebben geslapen. De Amerikaanse wielerploeg won de Ronde van Denemarken met een onvervalste 1-2 in de derde etappe. Mattias Skjelmose won de rit, Mads Pedersen werd tweede.

Zoals we Jumbo-Visma de laatste jaren al vaker met twee (of zelfs drie) tegelijk de streep zagen passeren, zo domineerde Lidl-Trek ook in de derde etappe. De ploeg haalde eerste de vroege vlucht terug, vervolgens viel Pedersen aan en toen hij een gat had maakte Skjelmose de oversteek. De twee reden driekwart minuut weg bij de rest, waardoor ze nu ook eerste en tweede staan in het klassement.

Toch had het volgens Skjelmose nóg mooier gekund, ook voor de nieuwe grote sponsor Lidl. 'Ik heb geprobeerd Mads ervan te overtuigen om me te volgen op de klim, maar uiteindelijk liet hij me gaan. Hij wilde dat ik solo zou winnen en het betekent veel dat hij me deze zege geeft. Het is supermooi om dit te doen in mijn thuiswedstrijd. We maakten een plan en iedereen heeft dat perfect uitgevoerd. Dat maakt het extra speciaal.'

Pedersen spreekt van 'iconische etappe'

Skjelmose had naar eigen zeggen al goede benen. 'Ik vertelde mijn coach al dat ik ging winnen en dat heb ik gedaan. Nu is het aan mij om zaterdag nog eens te winnen en het klassement te pakken. We willen heel graag de eindzege, helemaal nu Mads zo dichtbij op de tweede plaats staat', zo doelt de Deen op het verschil van tien seconden in het klassement. Nummer drie Magnus Cort staat al op 43 tellen.

Pedersen toonde zich in én na de race een waardige tweede. 'Het is super speciaal om deze etappe te winnen en dan ook nog met Mattias in zijn Deense kampioenstrui. Als je het onze sportief directeur Kim (Andersen, red.) vraagt, zal hij waarschijnlijk zeggen dat dit één van de mooiste zeges in z'n carrière is. Deze etappe in Denemarken is iconisch voor Deense renners, dus dit zullen we ons nog lang herinneren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws