Slim: ritwinnaar Waerenskjold mengde zich in tweede rit AlUla Tour expres niet in waaierstrijd Wielrennen
Wielrennen

Slim: ritwinnaar Waerenskjold mengde zich in tweede rit AlUla Tour expres niet in waaierstrijd

Slim: ritwinnaar Waerenskjold mengde zich in tweede rit AlUla Tour expres niet in waaierstrijd

Soren Waerenskjold (Uno-X) wist woensdag voor het tweede jaar op rij een ritzege te pakken in de AlUla Tour. De sterke Noor verklaarde na afloop hoe hij zich met zijn 1.95 meter en 92 kilogram door de lastige rit, inclusief waaiers en slotklim, had weten te werken.

Vroeg in de rit ontstond er door toedoen van de mannen van Soudal Quick-Step al een waaierslag, maar (zie foto, de witte man achter het peloton) Waerenskjold mengde zich hier expres niet in. 'Je wil niet té diep gaan in die strijd en ik wist dat we daarna lang tegenwind hadden, dus ik wist dat ik het wat rustiger aan kon doen. Zo kon ik meer sparen voor de laatste kilometers', lichtte de kwieke Noor toe in zijn flashinterview.

Op de vier kilometer lange slotklim - met top op één kilometer van de meet - kon hij zich eveneens handhaven. ''Je moet erin blijven geloven en ik wist dat we wat jongens hadden die me af konden zetten. De eerste keer zei ik hen dat we wat rustiger moesten doen, en dat pakte gelukkig goed uit. We wilden van voren blijven, maar ook niet té goed van voren zitten. Op de top kwamen we bij elkaar en probeerden we het momentum te pakken. Het ging licht bergop, dus je moest je tempo zien te behouden.'

Waerenskjold moet nog twee keer aan de bak in AlUla Tour

Op de meet klopte hij onder meer Henok Mulubhran (Astana), Nils Eekhoff (dsm-firmenich PostNL) en Bryan Coquard van Cofidis. 'Ik doe het goed, ver van huis', lachte hij. 'Het was meewind en dat ligt me, want ik ben een grote jongen. Ik ben blij dat ik het seizoen goed ben begonnen, want na de winter is dat altijd even aankijken. Maar het lijkt oké te zijn', zei hij met gevoel voor understatement.

Waerenskjold, ook een gekende tijdrijder, moet nog enkele malen aan de bak in Saoedi-Arabië. 'Er komen nog wat sprintritten aan, dus je moet er mentaal elke keer bij zijn. Gelukkig kan ik het in de laatste rit bergop wat rustiger aan doen. Er komen nu nog twee kansen voor mij aan en dan rijden we in de laatste rit voor Anders (Halland Johannessen, red.)', sprak de nieuwe wedstrijdleider uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws