Eekhoff eindigt voor Van Uden in AlUla Tour: 'Jammer genoeg kon Casper zichzelf niet meer lanceren' Wielrennen
Wielrennen

Eekhoff eindigt voor Van Uden in AlUla Tour: 'Jammer genoeg kon Casper zichzelf niet meer lanceren'

Eekhoff eindigt voor Van Uden in AlUla Tour: 'Jammer genoeg kon Casper zichzelf niet meer lanceren'

dsm-firmenich PostNL zag Uno-X-Noor Soren Waerenskjold woensdag de tweede rit in de AlUla Tour winnen en zodoende ook de leiderstrui overnemen van Casper Van Uden. Die eindigde als vijfde, twee plekken na ploegmaat Nils Eekhoff. De stemming bij het Nederlandse team zit er evenwel nog goed in.

Eekhoff doet zijn relaas in het wedstrijdrapport van de ploeg van Iwan Spekenbrink. 'Het was een lange etappe, waarin er met het gevaar van waaiers wel wat nervositeit in het peloton zag. We kwamen de dag met de ploeg goed door en zaten eigenlijk constant op de posities die we wilden. Enzo (Leijnse, red.) controleerde de hele dag de ontsnapping en uiteindelijk slaagden de gasten erin om mij en Casper in goede positie af te zetten voor de klim.'

'Na wat aanvallen van klassementsmannen wisten we ons te handhaven', gaat Eekhoff verder met zijn verhaal. 'Dus toen konden we ons focussen op de sprint met Casper. We zaten in het spoor van Uno-X en ik probeerde Casper toen goed af te zetten met nog 450 meter te gaan, maar hij kon zijn sprint jammer genoeg niet meer lanceren. Desondanks zijn we er blij mee dat we weer meededen en ik hoop dat we de komende dagen op deze voet verder kunnen gaan.'

Curvers zag dat klim toch wel wat vroeg voor Van Uden

Roy Curvers, sprintcoach van de ploeg, deelt de mening van zijn poulain. 'Enzo deed het geweldig door de gehele dag de leiderstrui te controleren en uiteindelijk konden de jongens Nils en Casper goed afzetten. Nils kon nog een goede lead-out afleveren, maar de klim had uiteindelijk toch zijn tol weten te eisen bij Casper. Al bij al ben ik er blij mee dat we weer voor de overwinni hebben gekoerst en de komende etappes gaan we daar ook voor. Ik ben tevreden', concludeert de Limburger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws