Sénéchal mag nog hopen op terugkeer in klassieke voorjaar: Fransman hervat training na succesvolle operatie Wielrennen
Wielrennen

Sénéchal mag nog hopen op terugkeer in klassieke voorjaar: Fransman hervat training na succesvolle operatie

Sénéchal mag nog hopen op terugkeer in klassieke voorjaar: Fransman hervat training na succesvolle operatie

Een ding is na de eerste voorjaarskoersen duidelijk: Florian Sénéchal kende vooralsnog vooral een hoop pech. De 30-jarige Fransman ging op 25 kilometer van de streep in Omloop Het Nieuwsblad hard tegen de vlakte samen met Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken. Dat meldde zijn gloednieuwe team Arkéa - B&B Hotels afgelopen weekend al via zijn website. Nu gloort er wellicht toch nog hoop op een terugkeer dit voorjaar.

'Op 25 kilometer van de finish van de Omloop Het Nieuwsblad kwam Sénéchal terecht in een massale valpartij en kon hij niet meer opnieuw op de fiets kruipen door een gebroken rechtersleutelbeen. Onderzoek in het ziekenhuis in Aalst onthulde een breuk in het rechtersleutelbeen. Florian wordt binnenkort geopereerd.' Die operatie is inmiddels succesvol verlopen, meldt zijn ploeg in een persbericht. Sénéchal kan zelfs deze week alweer op de hometrainer fietsen. Mogelijk kan hij na vier tot vijf weken weer deelnemen aan koersen.

'De Omloop Het Nieuwsblad blijft een nerveuze en snelle openingswedstrijd in België', vertelde ploegleider Sébastien Hinault na afloop van die koers. 'Lidl Trek en Visma | Lease a Bike waren er snel bij om een waaier te trekken, maar daarna is het nooit echt rustig geworden. Wij hadden drie goede renners vooraan met Amaury Capiot, Jenthe Biermans en Florian Sénéchal. Florian kwam ten val en stond helaas in de weg van Amaury, die er niet doorheen kwam. De enige renner, die overbleef in de finale was Jenthe, die zeventiende werd. Het is jammer, want ik denk dat we het veel beter hadden kunnen doen.'

Lees verder onder de tweet en bekijk ook de beelden van de val.

Rui Oliveira breekt spaakbeen, Pickrell zijn schouder

Ook UAE Team Emirates deelde in de klappen met Rui Oliveira. 'Helaas heeft Rui Oliveira zijn linker spaakbeen gebroken, nadat hij betrokken was bij een botsing tijdens de Omloop het Nieuwsblad', vertelt de ploeg van Tadej Pogacar via 'X'. 'Zijn arm is geïmmobiliseerd en zal verder worden behandeld, zodra hij weer thuis is.' De Portugees kwam normaal gezien ook aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne, maar wordt in de tweede Vlaamse voorjaarsklassieker vervangen door de 18-jarige Belg Gibbe Staes.

Op zondag ging het mis in Kuurne-Brussel-Kuurne, dit keer voor Riley Pickrell. De 22-jarige Canadees lag er al vroeg bij en kon duidelijk niet meer verder. Scans hebben uitgewezen dat hij zijn linkerschouder heeft gebroken, met ook nog eens drie ribben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws