Snorremans Gaviria opent seizoen goed met zege in Ronde van Colombia: 'Was een zware etappe door de hoogte' Wielrennen
Wielrennen

Snorremans Gaviria opent seizoen goed met zege in Ronde van Colombia: 'Was een zware etappe door de hoogte'

Snorremans Gaviria opent seizoen goed met zege in Ronde van Colombia: 'Was een zware etappe door de hoogte'

Fernando Gaviria heeft dinsdag de openingsrit van de Ronde van Colombia gewonnen. De 29-jarige Colombiaan was na een vlakke etappe van 156 kilometer tussen Paipa en Duitama in een massasprint de snelste voor Davide Persico en Mark Cavendish. De Colombiaan is meteen ook de eerste leider.

'Als je wint, kun je altijd zeggen dat je het goed doet... en wij doen het geweldig', lachte Gaviria op de officiële kanalen van Movistar. 'Het was best een zware etappe vanwege de hoogte en de snelheid van het laatste stuk. Uiteindelijk waren we sterk genoeg. Ik denk dat we het als team goed hebben gedaan en we moesten het opnemen tegen sterke rivalen. Iedereen wilde voor de andere opties kiezen, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan.'

Persico maakte nog wat misbaar, omdat Gaviria hem wat naar de zijkant dreef. 'Ik was op zoek naar de richting van de hekken vanaf het moment dat ik aan de sprint begon. Het klopt dat Persico en ik daar allebei terechtkwamen. Ik verontschuldigde me bij hem, maar dat was mijn traject. We waren allebei op zoek naar een gat en soms bestaat dat gat niet. Ik ben blij dat ik het jaar zo kan beginnen en ik ben mijn teamgenoten dankbaar voor hun harde werk.'

Voor de podiumceremonie legde Gaviria zijn opvallende snor goed. De specifieke gezichtsbeharing gaat precies rond in het peloton, want Brandon McNulty liet een gelijkaardig exemplaar groeien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws