Niels Albert: 'Ik denk dat Van der Poel zoiets had van: we gaan dat hier rap afhaspelen' Veldrijden
Veldrijden

Niels Albert: 'Ik denk dat Van der Poel zoiets had van: we gaan dat hier rap afhaspelen'

Niels Albert: 'Ik denk dat Van der Poel zoiets had van: we gaan dat hier rap afhaspelen'

Niels Albert heeft in zijn Play Sports-podcast 'Lambert & Albert' zijn licht laten schijnen over het WK veldrijden van afgelopen weekeinde. De Belg vond dat de échte spanningsboog ontbrak in Tábor, maar genoot desondanks wel van wat er allemaal op de mat gelegd werd.

Albert zag dat Mathieu van der Poel maar een paar minuten nodig had om het WK bij de mannen elite in een definitieve plooi te leggen. 'Ik denk dat Mathieu zoiets had van: we gaan dat hier rap afhaspelen, bij wijze van spreken. Als je hem vraagt van welke zes wereldtitels hij het meeste heeft genoten, dan gaat deze misschien de zesde zijn.'

Hij gaf aan absoluut niet te twijfelen over het talent van onder meer nummer twee Joris Nieuwenhuis, maar toch voelde de Belg dat er iets ontbrak. 'Ik had de indruk dat het niet de beste Mathieu was. Met een goed parcours moet hij twee minuten weggereden hebben. Het was ook wel een echt Wout van Aert-parcours, met Tom Pidcock erbij hadden we een mooi duel kunnen zien. Als crossliefhebber kijk je er echt wel naar uit, je wil strijd en spanning zien. Als dat wegblijft... ik heb een mooi WK gezien, maar geen spanning', stelt hij vast.

Albert denkt dat Van der Poel ook met kortere winters nog WK kan winnen

Dan is er nog de vraag die na het WK opborrelde: zien we Van der Poel op korte termijn terug in de cross? 'Voor Mathieu is meer het ding dat hij graag in Spanje zit. Hij kan daar trainen, hij zit daar op zijn gemak en dat zijn de ideale omstandigheden, met in de namiddag wat golfen. Daar amuseert hij zichzelf en dat is wat hij wil, de combi van plezier maken en op hoog niveau sporten. Daar komt hij ook niet in de verleiding', analyseert Albert.

'Hij crost supergraag, maar die hele rompslomp eromheen...', ziet de Belg, die denkt dat Van der Poel ook met kortere winters afkan. 'Die zevende titel pakt hij wel, het zou straf zijn als hij de komende vijf jaar geen wereldtitel meer zou winnen. Als Mathieu volgend jaar rondom de Kerstperiode zegt dat hij in Liévin wil rijden, dan kan hij met een paar Wereldbekers in orde zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws