Soap-Van Wilder voorbij: talentvolle Belg trekt naar Deceuninck-Quick-Step Wielrennen
Wielrennen

Soap-Van Wilder voorbij: talentvolle Belg trekt naar Deceuninck-Quick-Step

Soap-Van Wilder voorbij: talentvolle Belg trekt naar Deceuninck-Quick-Step

Ilan Van Wilder heeft zijn gewenste breuk met Team DSM te pakken. De Belgische klimmer annex tijdrijder van 21 jaar oud trekt voor twee jaar naar Quick-Step, de ploeg van Patrick Lefevere.

Deceuninck-Quick-Step meldt in een persbericht dat Team DSM het contract met Van Wilder met onmiddellijke ingang verbroken heeft, wat de weg voor Van Wilder vrij maakt om een contract te tekenen bij de Belgische formatie. Beide partijen doen geen verdere mededelingen over de transfer, wordt gemeld in het statement.

Patrick Lefevere is in zijn nopjes met zijn nieuwe poulain. 'We zijn zeer blij met de komst van Ilan, een renner van wie we overtuigd zijn dat hij wat toe kan voegen aan onze ploeg. Hij kan van waarde zijn voor onze klassementsambities en zijn blij dat we hem, na goede gesprekken met Team DSM, aan boord hebben kunnen brengen.'

Spekenbrink: 'We wensen Ilan het beste'

Ook Spekenbrink werd aan het word geleden. 'Voor ons was het geen optie dat een renner een transfer kon forceren door publieke statements te maken of naar de rechtbank te rekken, maar we stonden ervoor open om mee te werken aan een propere transfer. Het is goed om te zien dat Ilan en zijn agent de twee teams de transfer op een correcte manier af te laten handelen. We wensen Ilan het beste.'

Van Wilder was al sinds begin juli ontevreden bij Team DSM, mede doordat hij gepasseerd werd voor de Ronde van Spanje. Sindsdien leefden de Belg en zijn ploeg op slechte voet, en Van Wilder drong meermaals openlijk aan op een vertrek. Team DSM wilde daar niet direct in mee gaan en een impasse leek op komst, dat uitgevochten zou moeten worden in de rechtbank. Zo ver is het uiteindelijk dus niet gekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws