Sosa sluit moeilijk jaar af met eindzege in Langkawi: '2022 op de beste manier afgesloten' Wielrennen
Wielrennen

Sosa sluit moeilijk jaar af met eindzege in Langkawi: '2022 op de beste manier afgesloten'

Sosa sluit moeilijk jaar af met eindzege in Langkawi: '2022 op de beste manier afgesloten'

Iván Ramiro Sosa wist zijn leiderstrui in de Tour de Langkawi vast te houden tot het einde. In de laatste etappe op dinsdag werd het hem niet makkelijk gemaakt, maar de Colombiaan van Team Movistar wist met hulp van zijn ploeg te overleven.

Sosa was erg blij met de eindzege in Maleisië. 'Het was een meer dan nerveuze dag, het was een snelle en zware koers. Het was moeilijk om te controleren omdat de renners vooraan erg sterk waren. Het was moeilijk om de race onder controle te houden. Onze rivalen hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Daarom smaakt deze overwinning nog beter', aldus Sosa op de website van Team Movistar. EF Education-EasyPost maakte de koers hard en probeerde Sosa in moeilijkheden te brengen, maar kopman Carthy wist niet te profiteren in de door Alex Molenaar gewonnen etappe.

De 24-jarige Sosa besefte dat zijn ploeg erg belangrijk was in het behouden van de leiderstrui. 'Bovenal ben ik al mijn teamgenoten en de staf dankbaar voor alle steun deze dagen sinds ik de leiderstrui heb mogen dragen. Het zijn moeilijke dagen geweest, waarin het peloton, zoals ik al zei, het ons niet makkelijk heeft gemaakt. Maar we hebben 2022 op de best mogelijke manier kunnen afsluiten. We hebben een tweede titel behaald en met de beste energie voor wat komen gaat in de komende seizoenen, na een moeilijke campagne.'

'Mooi om Colombiaanse traditie in leven te houden'

Sosa kent een wisselvallig jaar, maar gaat met goede moed het nieuwe seizoen tegemoet. 'Nu moet ik nadenken over herstel, maar het moreel dat de overwinning ons geeft zal veel helpen. En het is ook heel mooi om de traditie van Colombiaanse winnaars hier in Azië levend te kunnen houden.' Sosa is de vijfde Colombiaanse winnaar van de Tour de Langkawi, na Hernan Dario Muñoz (2002), Freddy Excelino González (2004), José Rodolfo Serpa (2009 en 2012) en Julián David Arredondo (2013). Met zes overwinning in totaal is het land recordhouder in de Maleisische rittenkoers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws