Marianne Vos en Lorena Wiebes kruisen de degens op NK gravel, vorig jaar gewonnen door Demi Vollering Gravel
Gravel

Marianne Vos en Lorena Wiebes kruisen de degens op NK gravel, vorig jaar gewonnen door Demi Vollering

Marianne Vos en Lorena Wiebes kruisen de degens op NK gravel, vorig jaar gewonnen door Demi Vollering

Na het succes van de eerste editie van het WK gravel staat komende zaterdag het NK gravel op het programma. Dit wordt verreden in Epe, waar een ronde van tien kilometer uitkomst moet bieden over wie de beste gravelcoureurs zijn van Nederland. Op de startlijst spotten we alvast wat mooie namen.

Met name bij de dames krijgen we een goed gestoffeerde deelnemerslijst. Afgelopen seizoen kroonde Demi Vollering zich tot Nederlands kampioen gravel, maar de renster van SD Worx is er niet bij. Wel van de partij zijn Lorena Wiebes (Team DSM, volgend jaar SD Worx) en Marianne Vos, die het WK in Veneto juist oversloeg na wel gepolst te hebben voor deelname. Moniek Tenninglo, de vriendin van Vos, staat eveneens op de startlijst.

Ook Tessa Neefjes, die werd gediskwalificeerd op het WK, en Puck Moonen doen mee. Voor Moonen zal het een zware beproeving worden, zij liet in Italië aan In de Leiderstrui weten dat ze de dag voordien een feestje op het Amsterdam Dance Event gepland heeft. Drinken doet ze niet, maar na een korte nacht zal ze wel 'gewoon' aan de start staan in Epe. Vanuit het profpeloton doen ook onder andere Sabrina Stultiens, Emma Boogaard en Eva Buurman nog mee.

Mannelijke gravelspecialisten laten NK links liggen

Bij de mannen zien we iets minder bekende namen vanuit de professionals. Specialisten als Piotr Havik en Ivar Slik laten de titelrace links liggen, evenals Mathieu van der Poel en titelverdediger Tijmen Eising. Jasper Ockeloen staat wel aan de start, hij zal zijn nare nasmaak van het WK in Italië wel weg willen spoelen. Verder spotten we ex-profs als Coen Vermeltfoort en Michel Kreder op de deelnemerslijst.

De vrouwen moeten zeven rondes van tien kilometer afwerken, terwijl de heren 120 kilometer zullen moeten overwinnen. De heren starten op zaterdag 22 oktober om 11 uur aan hun race in Epe, de vrouwen vijf mogen minuten later los.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws