Strijdlustige Healy laat klassement varen: 'Kneep in de remmen om zoveel mogelijk tijd te verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Strijdlustige Healy laat klassement varen: 'Kneep in de remmen om zoveel mogelijk tijd te verliezen'

Strijdlustige Healy laat klassement varen: 'Kneep in de remmen om zoveel mogelijk tijd te verliezen'

Ben Healy was vrijwel geen moment van het front tijdens de lange strijd om de vroege vlucht in de vierde etappe van de Giro d’Italia. Demarrage volgde op demarrage, maar de Ier miste de beslissende slag. In het vervolg besloot Healy om extra tijd te verliezen. Hij kwam op ruim negen minuten van de groep met klassementsrenners binnen.

Ja, ik heb misschien wel wat te veel met mijn krachten gesmeten’, geeft Healy na afloop toe aan Eurosport. De sensatie van de heuvelklassiekers kleurde voor kilometers de voorkant van het peloton. ‘Ik geraakte niet weg. Telkens als ik een gaatje had, reed iemand het weer dicht’, baalt Healy.

‘De benen zijn in ieder geval goed’, haalt de renner een lichtpuntje uit de etappe. ‘En nu ik wat tijd heb verloren, zal het misschien wat makkelijker worden om weg te rijden.’ Healy kwam als 78ste over de finish op 11.53 minuten van winnaar Aurelien Paret-Peintre.

Healy: 'Hopelijk pakt het nog eens goed uit'

‘Ik voel mij nog steeds goed. Ik begon de klim met de groep en misschien had ik erbij kunnen blijven, maar ik ben hier niet voor het klassement. Dus ik kneep in de remmen om zoveel mogelijk tijd te verliezen’, waar Healy goed in slaagde. ‘Er liggen veel kansen in deze Giro en hopelijk pakt het nog eens goed uit in de komende weken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws