Soudal-Quick Step toont nieuwe shirtjes, contractverlenging Lampaert hangt in de lucht Wielrennen
Wielrennen

Soudal-Quick Step toont nieuwe shirtjes, contractverlenging Lampaert hangt in de lucht

Soudal-Quick Step toont nieuwe shirtjes, contractverlenging Lampaert hangt in de lucht

Zondagavond werd bekend dat Soudal de nieuwe geldschieter van het huidige Quick Step-Alpha Vinyl wordt. Het bedrijf verbindt zich voor een periode van vijf jaar aan de Belgische ploeg en wordt daarmee ook een nieuwe naamsponsor. Soudal-Quick Step, zoals de ploeg zal gaan heten, presenteerde op de rustdag van de Tour de France al meteen de shirtjes.

Een trotse Patrick Lefevere bevestigde maandag dat Soudal de Belgische ploeg inderdaad voor vijf jaar zal gaan sponsoren. Daarmee komt er uiteraard extra budget beschikbaar, maar wat is de ploegbaas daarmee van plan? 'We willen dat geld vooral investeren in de ploeg die we nu hebben', antwoordt hij desgevraagd. 'Daarna zullen we zien wat er nog overblijft. We hebben immers al een winning team.'

Eén van de jongens die momenteel voor overwinningen bij de ploeg zorgt is Yves Lampaert. Op verrassende wijze veroverde de 31-jarige renner gele trui in de openingstijdrit van de Tour de France. Het contract van Lampaert loopt na dit seizoen echter af... Toch mogen we ervan uitgaan dat de Belg gaat bijtekenen, zo verklapt Lefevere. 'We zijn allebei West-Vlamingen. De handen zijn nog niet geschud, maar ik denk dat we wel een overeenkomst voor de komende jaren hebben', lacht hij.

Evenepoel naar de Tour? Coorevits houdt zich er niet mee bezig

Ook Dirk Coorevits, de grote baas van Soudal, sprak vol vreugde over de overstap. 'We bevinden ons al negen jaar in de wielerwereld, waarvan acht jaar als sponsor van Lotto Soudal. Nu willen we doorgroeien naar een volgend niveau, wat we gaan doen bij de meest succesvolle ploeg. Ze hebben al zoveel bereikt!' Op de vraag of Coorevits uithangbord Remco Evenepoel graag naar de Tour de France ziet trekken, gaat hij niet in. 'We willen geleidelijk groeien, maar wij zijn niet verantwoordelijk wie er welke koersen gaat rijden. We hopen dat de renners hun best gaan doen en willen ze trots maken', antwoordt hij diplomatiek.

De persbijeenkomst werd afgesloten met het tonen van het nieuwe tenue van Soudal-Quick Step, dat gedragen werd door Lampaert. Aanschouw het hieronder!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws