Tour gaat na de rustdag verder zonder Vuillermoz (huidinfectie) en O'Connor (gescheurde bilspier) Wielrennen
Wielrennen

Tour gaat na de rustdag verder zonder Vuillermoz (huidinfectie) en O'Connor (gescheurde bilspier)

Tour gaat na de rustdag verder zonder Vuillermoz (huidinfectie) en O'Connor (gescheurde bilspier)

De Tour de France moet het na de tweede rustdag in ieder geval met twee renners minder doen. Alexis Vuillermoz gaat na zijn inzinking niet meer van start, evenals AG2R Citroën-kopman Ben O'Connor.

Vuillermoz kende zondag een zeer lastige dag en zakte na de etappe ineen. De kleine Fransman van TotalEnergies werd naar het ziekenhuis vervoerd en had goede hoop dat hij er na de rustdag nog bij zou zijn, ondanks het feit dat hij zondag aan het overgeven was op de fiets.

Zover zal het echter niet komen: zijn ploeg meldt maandag dat Vuillermoz met een huidinfecie te maken heeft, waaraan hij geopereerd moet worden. Daarnaast heeft hij hoge koorts, wat verder fietsen zo goed als onmogelijk maakt.

O'Connor gaat zich focussen op de Vuelta

O'Connor sukkelt al de gehele Tour na een valpartij op dag twee. De Australiër, afgelopen seizoen nog vierde in de Ronde van Frankrijk, heeft een gescheurde bilspier en koerst al enkele dagen in de achtergrond mee.

Op de rustdag heeft hij met zijn ploeg AG2R Citroën Team, die zondag nog succesvol waren met Bob Jungels, besloten om er de stekker uit te trekken. O'Connor gaat zich nu richten op zijn revalidatie en zal dit najaar te zien zijn in de Ronde van Spanje.

'Verder koersen is echt niet mogelijk, ik fiets praktisch met een been', liet O'Connor weten via de communicatie van zijn team. De Aussie, derde in de meest recente Dauphiné, sprak van een gevoel alsof er bij elke pedaalslag een mes in zijn bil werd gestoken. 'Dat is heel pijnlijk en ik heb niet het gevoel dat er verbetering gaat zijn in de komende dagen.'

'Het had niets met de vorm te maken, dit was gewoon pech. Het is frustrerend, maar er is niets dat je kunt doen. Ik heb een reset nodig en wil dan verder doen op het niveau dat ik had voor de Tour de France.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news