Steff Cras pakt focus op na valpartij door toeschouwer in Tour: 'Richt me nu op de Vuelta' Wielrennen
Wielrennen

Steff Cras pakt focus op na valpartij door toeschouwer in Tour: 'Richt me nu op de Vuelta'

Steff Cras pakt focus op na valpartij door toeschouwer in Tour: 'Richt me nu op de Vuelta'

Steff Cras (TotalEnergies) leek als beste Belg mee te doen om een top tien-notering in de Tour de France, maar een lelijke val in de achtste rit maakte per direct een einde aan zijn ronde. Cras moest opgeven, maar richt zich enkele dagen later alweer op de Vuelta.

'Wanneer een toeschouwer meer dan een meter de weg op loopt en vervolgens niet aan de kant gaat wanneer het peloton nadert, blijf dan beter thuis', sprak Cras zijn frustratie na de rit uit richting de toeschouwer die de val veroorzaakte. 'Je hebt geen respect voor de renners. Ik hoop dat je je schuldig voelt. Ik moet nu de Tour verlaten dankzij jou.'

Cras dankt iedereen die hem steun gaf

Dat bericht ging viral en Cras kreeg dan ook veel reacties. 'Ik wil iedereen bedanken voor de berichten die ik de afgelopen dagen heb gekregen', laat hij nu weten. 'Het betekent veel voor mij en mijn familie. Samen met mijn ploeg heb ik nu besloten om wat tijd te nemen om te herstellen en daarna richting mijn volgende doel te werken: de Vuelta.'

Cras hoorde overigens nog niets van de persoon in het publiek die zijn val veroorzaakte. Bij de crash waren ook Mikel Landa (Bahrain Victorious) en Simon Yates (Jayco AlUla) betrokken, maar zij konden hun weg allebei vervolgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws