Toeschouwer de boeman volgens uitgevallen Belg Cras; hoe is het met Yates, Bilbao en Landa? Wielrennen
Wielrennen

Toeschouwer de boeman volgens uitgevallen Belg Cras; hoe is het met Yates, Bilbao en Landa?

Toeschouwer de boeman volgens uitgevallen Belg Cras; hoe is het met Yates, Bilbao en Landa?

Einde Tour de France voor Steff Cras. De Belg van TotalEnergies kwam op slechts zes kilometer van de finish ten val met onder meer Simon Yates en Mikel Landa. Cras werd afgevoerd naar het ziekenhuis waarna zijn team een medische-update naar buiten bracht: 'Steff heeft verschillende kneuzingen aan zijn elleboog en heup, maar gelukkig geen breuken.'

Toch is het einde Tour voor de renner die als dertiende in het algemene klassement begon aan de rit naar Limoges. Op Twitter liet hij na afloop van de etappe weten hoe zijn val werd veroorzaakt. 'Wanneer een toeschouwer meer dan een meter de weg op loopt en vervolgens niet aan de kant gaat wanneer het peloton nadert, blijf dan beter thuis. Je hebt geen respect voor de renners. Ik hoop dat je je schuldig voelt. Ik moet nu de Tour verlaten dankzij jou', spreekt Cras de persoon in kwestie toe.

Op Instagram deelde de Belgische renner tevens nog een foto van de toeschouwer in kwestie. 'Een foto nemen is zo belangrijk', voegde hij daar cynisch aan toe.

De voorzitter van de rennersvakbond, Adam Hansen, reageerde niet veel later op datzelfde Twitter-bericht. 'Het is jammer als dingen zoals deze gebeuren. Alsjeblieft fans, als je gaat staan op de weg, dan bevind je je op een racebaan', luidt zijn statement.

Simon Yates kan wel verder in de Tour de France

Bij die valpartij raakte ook Simon Yates betrokken. De Brit van Jayco-AlUla finishte de etappe, maar hield er wel een blessure aan zijn bekken aan over. Hij wordt door de medische staf van zijn ploeg in de gaten gehouden, maar zal naar verwachting gewoon starten in de negende rit. Bahrain Victorious zag kopmannen Pello Bilbao (crash met Cavendish) en Mikel Landa (valpartij met Yates en co) tegen de grond gaan, maar beide mannen kunnen hun weg zondag vervolgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws