'Tijdrit heel nauw verkend en geen Roglic'; Allan Peiper over waarom voordeel Tour bij Pogacar ligt Wielrennen
Wielrennen

'Tijdrit heel nauw verkend en geen Roglic'; Allan Peiper over waarom voordeel Tour bij Pogacar ligt

'Tijdrit heel nauw verkend en geen Roglic'; Allan Peiper over waarom voordeel Tour bij Pogacar ligt

Allan Peiper is de ploegleider die Tadej Pogacar misschien wel het beste kent van allemaal. De Australiër was erbij tijdens de eerste Ronde van Frankrijk-overwinning van de Sloveen in 2020 en verdiende door de jaren heen een speciaal plekje in het hart van Pogacar. Volgens Peiper is de coureur van UAE-Team Emirates ook dit jaar op weg naar de Tourzege.

De ex-coureur onderhoudt nog altijd contact met zijn voormalige poulain, als is het tijdens zo'n Tour wel wat minder. 'Bellen met Pogacar doe ik niet. Hij heeft daar in de Tour genoeg aan zijn oren. Maar als ik iets voel of denk dat ik wil delen, stuur ik een berichtje', vertelt hij aan HLN.

Dat de publieke opinie meer met Pogacar wegloopt dan Vingegaard, heeft volgens Peiper een reden. 'Dat hij zo geliefd is, komt door zijn spontaniteit. Hij is vriendelijk tegen iedereen en loopt altijd met een glimlach op zijn gezicht. Dat, en zijn manier van koersen, zorgen ervoor dat hij geliefd is. Het is misschien niet altijd even slim, maar de fans vinden het heel mooi.

Peiper verwacht veel van Alpen en tijdrit Pogacar

Vrijdag trekt de Tourkaravaan naar de Grand Colombier, maar Peiper kijkt vooral naar de Alpen. 'De Grand Colombier wordt niet beslissend, er komen nog heel zware ritten aan. De rit naar Morzine over de Joux Plane van zaterdag en de etappe naar de Mont Blanc van zondag, bijvoorbeeld Vingegaard en Pogacar zullen dus nog niet alle kaarten op tafel gooien. Al weet je met hen nooit...'

'UAE rijdt de laatste dagen gedeisd', merkt Peiper ook nog op. 'Op reserve. Ze hebben geleerd uit hun fouten. Dat vind ik een intelligen­te aanpak. Ik twijfel er dus ook niet aan dat Pogacar dit jaar de Tour wint. Hij staat momenteel maar een paar seconden achter, dat is een perfecte positie. Daarbij heeft hij ook de tijdrit heel nauw verkend en is Primoz Roglic er dit jaar niet', beargumenteert de Aussie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws