Steimle blij met winst na moeilijke periode: 'Het is zo’n enorme opluchting' Wielrennen
Wielrennen

Steimle blij met winst na moeilijke periode: 'Het is zo’n enorme opluchting'

Steimle blij met winst na moeilijke periode: 'Het is zo’n enorme opluchting'

Jannik Steimle bezorgde Deceuninck-Quick-Step vrijdag al het tweede succes in de Ronde van Slowakije. De Duitser won na een hectische slotkilometer de sprint voor Peter Sagan en ploeggenoot Álvaro Hodeg, die de eerste etappe won.

Hoewel de tweede etappe in een sprint eindigde, was het allesbehalve een makkelijke rit, zo laat Steimle op de ploegsite weten. ‘Het plan was om vandaag weer voor Alvaro te gaan, maar met de laatste klim op vijftien kilometer van de finish wisten we dat de andere ploegen iets zouden proberen. Na de top zat ik samen met Peter (Sagan, red.) op kop, maar omdat ik wist dat de voorsprong op de achtervolgers klein was, wachtte ik tot Álvaro terug zou komen. Wat hem na een ongelooflijke inspanning van de ploeg ook lukte.’

Steimle wilde vervolgens de sprint voor Hodeg aantrekken, maar door een val van Cees Bol veranderde de situatie. ‘De slotkilometers waren vrij hectisch met veel bochten. Ik reed op kop voor Alvaro met nog vijfhonderd meter te gaan, maar we raakten elkaar een beetje kwijt. En toen die crash gebeurde, heb ik gewoon vol gas gegeven en dat loonde’, aldus Steimle.

Steimle: 'Het is een moeilijk jaar voor me geweest'

Voor de Steimle was het een emotionele zege. De Duitser kwam namelijk eerder dit jaar in Nokere Koerse hard ten val en brak daarbij een rib, ontwrichtte zijn schouder en liep een klaplong op. ‘Het is een moeilijk jaar voor me geweest na die crash in het voorjaar en ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben dat ik weer de overwinning proef. Het is zo'n enorme opluchting. Winnen voelt geweldig en ik wil dit fantastische team bedanken dat ze altijd aan mijn zijde staan’, besluit Steimle, die tweede in het klassement staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws