Steimle houdt Sagan af in technische finale Slowakije, Cees Bol valt in laatste bocht Wielrennen
Wielrennen

Steimle houdt Sagan af in technische finale Slowakije, Cees Bol valt in laatste bocht

Steimle houdt Sagan af in technische finale Slowakije, Cees Bol valt in laatste bocht

De tweede rit in de Ronde van Slowakije is een prooi geworden voor Jannik Steimle. De Duitser versnelde net voor de laatste bocht en was zo thuisrijder Sagan te slim af. De Nederlander Cees Bol viel in de laatste bocht.

Zonder de geblesseerd geraakte Jai Hindley en de onfortuinlijke Vladim Pronskiy vertrok het peloton later dan verwacht door hevige regenval voor de tweede rit van de Ronde van Slowakije. Een listige etappe, waarin de grote groep onder leiding van Deceuninck-Quick-Step een vijftal de kans gaf om zichzelf in de kijker te rijden. Idar Andersen, Fredrik Dversnes, Andrea Garosio, Bostjan Murn en Jakub Otruba waren de namen.

In het peloton hield Iljo Keisse de afstand tot de vijf koplopers overbrugbaar, totdat het op zo'n vijftien kilometer van de finish lichtjes bergop begon te lopen. Het was nota bene Sagan die hier al versnelde; de Slowaak weigerde te wachten op een sprint en kreeg Steimle met zich mee.

Sagan duikt afdaling in en maakt koers

Sagan is natuurlijk een begenadigd stuurman, wat hij ook toonde in de afdaling richting de finish. Op zijn thuiswegen sneed hij bocht na bocht perfect aan en zette hij op die manier de concurrentie onder druk. Steimle week echter niet van zijn wiel en weigerde ook mee te werken met de drievoudig wereldkampioen.

Op die manier hield ook Sagan de benen stil, waarna een achtervolgende groep de aansluiting kon maken. Ook het peloton kwam met nog drie kilometer te gaan aansluiten. In de hectische slotmeters was het Steimle die versnelde en Sagan zo te slim af was. Cees Bol kwam in derde positie ten val in de laatste bocht.

Uitslag & klassementen etappe 2 Ronde van Slowakije 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws