Sterke Bastianelli knalt vanuit kopgroep naar de zege in Omloop van het Hageland Wielrennen
Wielrennen

Sterke Bastianelli knalt vanuit kopgroep naar de zege in Omloop van het Hageland

Sterke Bastianelli knalt vanuit kopgroep naar de zege in Omloop van het Hageland

Marta Bastianelli heeft de vermakende 2022-edtie van de Omloop van het Hageland op haar naam geschreven. De Italiaanse maakte deel uit van een sterke kopgroep die uit handen van het jagende peloton wist te blijven. Ook Emma Norsgaard en Floortje Mackaij mochten mee het podium op.

Op de dag dat de mannen in actie kwamen tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne mochten de vrouwen gaan strijden om de zege in de Omloop van het Hageland. Vier rensters beschikten over de nodige aanvalslust en openden het bal: Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo), Charlotte Kool (Team DSM), Alicia Gonzalez (Movistar Team) en Marlen Reusser (Team SD Worx). Het peloton was daar echter maar niet gerust op en gunde het kwartet geen al te grote voorsprong.

Met nog meer dan vijftig kilometer voor de wielen zagen Reusser en co hun vluchtpoging stranden. De rust keerde vervolgens niet weder, integendeel zelfs. We waren getuige van een regen aan nieuwe aanvallen waardoor zich een sterke groep vol topfavorieten ontwikkelde. Onder meer Norsgaard, Pfeiffer Georgi, Mackaij, Chantal van den Broek-Blaak, Bastianelli, Elena Cecchini en Shirin van Anrooij waren present in de voorste groep.

Werk aan de winkel voor de sprintersploegen

Ook deze meiden krijgen maar weinig ruimte van het jagende peloton, mede dankzij het beulwerk van Valcar-Travel & Service. De rensters in de roze truitjes deden er alles aan om het gat dicht te rijden, daar zij met Chiara Consonni op de sprint wilden mikken. Een inspanning die ook de vrouwen van Team DSM wel konden waarderen, want zij hadden Lorena Wiebes immers nog aan boord. Datzelfde gold voor Team SD Worx met Lotte Kopecky.

Bij ingang van de laatste tien kilometer hing de voorsprong van de kopgroep rond de halve minuut. Het was Aude Biannic die namens Movistar Team het kopwerk voor haar rekening nam. Het harde werk werd beloond, want verschillende dames konden het hoge tempo niet bijbenen. Daarachter werd er eveneens flink aangevallen, onder andere door Ellen van Dijk.

Winnares lijkt vanuit kopgroep te gaan komen

Op vijf kilometer van de meet was Mackaij de volgende die een poging waagde. De dame van Team DSM danste op de pedalen en pakte al snel een mooi gaatje. Nadat de samenwerking in de kopgroep eventjes stroef verliep, werd de Nederlandse dan toch tot de orde geroepen door Van den Broek-Blaak. Voor het peloton was het een verloren zaak; de winnares zou uit de kopgroep gaan rollen.

Georgi was de volgende die zin had om aan te vallen. Meerdere keren probeerde de ploeggenote van Mackaij zich los te maken van haar rivalen, maar al deze pogingen bleken tevergeefs. De dames mochten gaan sprinten om de zege en het was Van den Broek-Blaak die als eerste de versnelling inzette. Bastianelli knalde er echter langs en ging er met de zege vandoor. Norsgaard wist Mackaij nipt voor te blijven in de strijd om de tweede plek.

Uitslag Omloop van het Hageland 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws