Sterke Kuss valt aan, terwijl Roglic en Vingegaard enkel volgen: 'Ik voelde me goed, dus waarom niet' Wielrennen
Wielrennen

Sterke Kuss valt aan, terwijl Roglic en Vingegaard enkel volgen: 'Ik voelde me goed, dus waarom niet'

Sterke Kuss valt aan, terwijl Roglic en Vingegaard enkel volgen: 'Ik voelde me goed, dus waarom niet'

Sepp Kuss was een van de verrassende smaakmakers van de derde etappe in de Vuelta a España. De Amerikaan van Jumbo-Visma parreerde op straffe wijze een speldenprik van Juan Ayuso, en koos er vervolgens voor om zelf eens aan te vallen. Er zat duidelijk veel kracht in die aanval, al haalde hij het niet tot de finale.

Toen hij werd teruggepakt, kon Kuss als nog goed mee met de topfavorieten. Hij demarreerde dan ook niet met alles wat hij in zich had. 'Mijn aanval was meer om de andere jongens te testen. Het was nog een vrij grote groep en zo moesten de concurrenten reageren. Ik voelde me goed genoeg om iets te proberen, dus waarom niet? Het is nooit verkeerd om iets te ondernemen', keek de Amerikaan na afloop met Eurosport terug op de eerste klimconfrontatie.

Dat Kuss zich wist te onderscheiden in Andorra, is niet per se een grote verrassing. De 28-jarige klimmer woont in dit dwergstaatje en er won in het verleden al eens een Touretappe, namelijk in 2021. 'Het is een gebied waar ik veel train. De mensen die langs de kant van de weg staan, zijn echt geweldig. Ik hoorde geregeld mijn naam. Dat geeft je altijd wat extra energie', aldus de quasi-thuisrijder. Hij verloor uiteindelijk dertien seconden op ritwinnaar Remco Evenepoel en staat na drie dagen veertiende in het algemeen klassement.

Kuss: 'We wisten dat Remco sterk zou zijn'

Ondanks het numerieke overtal, kon Jumbo-Visma de dag niet afsluiten met etappewinst. In de sprint van een uitgedund pelotonnetje, bleek Remco Evenepoel namelijk (met zichtbare afstand) de snelste te zijn. Namens de Nederlandse ploeg werd Jonas Vingegaard tweede op één seconde en Primoz Roglic volgde in diezelfde tijd op plek vier. 'We wisten dat Remco sterk zou zijn na zijn WK-titel. Jonas en Primoz zaten er echter ook bij en dat is goed”, aldus Kuss.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws