Sterke Wiebes boekt in openingsrit Simac Ladies Tour eerste zege in Europese kampioenstrui Wielrennen
Wielrennen

Sterke Wiebes boekt in openingsrit Simac Ladies Tour eerste zege in Europese kampioenstrui

Sterke Wiebes boekt in openingsrit Simac Ladies Tour eerste zege in Europese kampioenstrui

Lorena Wiebes heeft de eerste etappe van de Simac Ladies Tour gewonnen. In de straten van Lelystad sprintte de rappe dame van Team DSM vanuit een selecte groep naar de overwinning. De Nederlandse mag ook de eerste leiderstrui in ontvangst nemen.

Met Wiebes als topfavoriete aan de start begon het peloton aan de biljartvlakke openingsetappe. Het tempo lag al direct hoog, want na 25 kilometer brak de groep al in tweeën. Dat zorgde voor nervositeit in het peloton, want onder anderen Coryn Rivera (Team Jumbo-Visma) en Ashleigh Moolman-Pasio (Team SD Worx) klapten tegen het asfalt. Zij konden hun weg gelukkig wel vervolgen.

Het peloton was dus verdeeld in twee grote groepen. Wiebes, Chantal van den Broek-Blaak, Lonneke Uneken, Karlijn Swinkels; zomaar wat sterke dames die vertegenwoordigd waren. Groot was het gat echter niet, zeker niet nadat de gashendel in het peloton opengetrokken werd bij het naderen van de finale. De 21 leidsters zagen hun voorsprong ietsjes slinken, maar hadden nog altijd een mooie kloof te pakken.

DSM en Trek-Segafredo geven gas voorin

Een interessant kat-en-muisspel volgde. Het tempo bij de vluchters werd hoog gehouden door de dames van Team DSM en Trek-Segafredo, waardoor het verschil weer toenam en de auto's zich weer tussen de twee groepen voegden. Langzaam maar zeker mochten de vrouwen voorin dus weer gaan dromen over de eerste ritzege en de leiderstrui!

Hoewel het peloton in de slotfase steeds meer terrein won, hield de kopgroep genoeg seconden over om samen te gaan sprinten om de overwinning. Van den Broek-Blaak probeerde nog weg te snellen, maar werd al snel weer tot de orde geroepen. Een sprint was onvermijdelijk! Team DSM verzorgde een mooie lead-out en zette Wiebes in een perfecte positie af. De Europees kampioene sprintte vervolgens op machtige wijze naar de zege en mocht zodoende ook de eerste leiderstrui in ontvangst nemen. Swinkels werd tweede, Audrey Cordon-Ragot eindigde op plek drie.

Uitslag etappe 1 Simac Ladies Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws