Sven Nys 'bibberde over zijn hele lijf' toen zoon Thibau de zege pakte: 'Uitzonderlijk na zo’n lange dag' Wielrennen
Wielrennen

Sven Nys 'bibberde over zijn hele lijf' toen zoon Thibau de zege pakte: 'Uitzonderlijk na zo’n lange dag'

Sven Nys 'bibberde over zijn hele lijf' toen zoon Thibau de zege pakte: 'Uitzonderlijk na zo’n lange dag'

Hij was niet aanwezig, maar zat op zijn hotelkamer wel te kijken. Sven Nys zag via een laptopscherm hoe zijn zoon zijn eerste WorldTour-zege pakte door etappe twee van de Ronde van Romandie te winnen. 'Hij wint. Hij wint', was de eerste al dan niet droge reactie van vader Sven.

Sven Nys was er niet bij in Zwitserland, omdat hij met de crossploeg Baloise Trek Lions op trainingskamp is. Gelukkig kon hij zijn zoon nog zien in de laatste kilometers van de rit. 'Je ziet hem in de vroege vlucht, maar je denkt dan dat ze gegrepen gaan worden in die laatste zware kilometers', aldus Sven tegenover HLN. 'Maar ze timeden bijzonder goed en konden nog versnellen. Thibau en Vendrame konden de mannen van het peloton nog opvangen en dan nog die sprint... dat is écht wel boven verwachting.'

Op de beelden, die 24-uur lang te zien zijn in een Instagram-story van crosser David Haverdings, kijkt vader Nys met de telefoon aan zijn oor de finale. Daarbij geeft hij zijn live commentaar op de laatste meters van zoon Thibau. 'Pas op Thibau, pas op!', schreeuwde Sven vlak voor de eindsprint.

Als Thibau Nys de meet 'riekt', is hij volgens vader Sven een 'killer'

'Ik was al blij dat hij überhaupt nog kon meesprinten. Al weet ik ook wel: als Thibau de meet ‘riekt’, dan is hij echt een killer. Hij had die punsh ook nog in huis, dat was wel uitzonderlijk na zo’n lange dag. Dat is kippenvel, dan begin je te bibberen over je hele lijf. Dat zijn uitzonderlijk mooie momenten om je zoon zo te zien genieten.'

Vooral het feit dat de jonge Nys kan winnen tegen renners die in volle voorbereiding zijn op de Giro, maakt vader Sven trots. 'Dat toont aan dat hij de puzzel ontzettend goed gelegd heeft. Maar als hij in een situatie terechtkomt dat hij kan winnen, dan heeft onze Thibau écht wel iets speciaals in huis', besluit Sven Nys trots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws