Sven Nys dient 'kenners' van weerklank: 'Wout van Aert is een atleet die we nooit zullen vergeten' Wielrennen
Wielrennen

Sven Nys dient 'kenners' van weerklank: 'Wout van Aert is een atleet die we nooit zullen vergeten'

Sven Nys dient 'kenners' van weerklank: 'Wout van Aert is een atleet die we nooit zullen vergeten'

Sven Nys heeft zich na het lezen van enkele commentaren over de erelijst van Wout van Aert laten horen op Twitter. De ploegbaas van Baloise Trek Lions is van mening dat er veel te kritisch gekeken wordt naar zijn landgenoot.

Onder meer Johan Museeuw merkte deze week al op dat het voor Van Aert 'nu echt wel tijd werd' om een grote klassieker bij te schrijven op zijn palmares. 'Laten we eerlijk zijn: een Monument is Milaan-Sanremo, daar stopt het. Wordt het tijd? Ja, ja. Elk jaar dat weg is, is er weer één', stelde hij.

Ploegleider Maarten Wynants (Jumbo-Visma) merkte soortgelijke teksten ook al op. ''Dat is het lot van de allerbesten, zeker? De buitenwereld wil steeds meer. Ben je de beste in kleinere eendagswedstrijden, willen ze dat je semiklassiekers gaat winnen. Heb je die op zak, moeten het klassiekers zijn. Tot uiteindelijk alleen de grote Monumenten overblijven. Best genadeloos, want Wout heeft intussen een palmares waar 99,5 procent van het peloton blind voor zou tekenen. Wout is op het punt beland dat hij in het voorjaar alleen op De Ronde en Roubaix zal worden afgerekend.'

Nys noemt Van Aert 'een atleet die we nooit zullen vergeten'

Ook Sven Nys heeft zich inmiddels gemengd in de discussie. 'Er is veel te veel leedvermaak onder de kenners rond winst in Klassiekers en Van Aert', concludeerde hij via zijn sociale media. 'De weg die hij tot nu toe heeft afgelegd is indrukwekkend en uniek. Ook zonder klassieke winst een atleet die we nooit meer zullen vergeten.'

Van Aert staat dit weekeinde niet aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad, een koers die hij vorig jaar op zijn naam wist te schrijven. De kopman van Jumbo-Visma begint zijn seizoen volgende week zaterdag in de Strade Bianche, waarna hij naar zijn grote doelen toe gaat werken: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws