Lekke banden en val staan solo Froome in de weg, Ormiston wint vijfde etappe Ronde van Rwanda Wielrennen
Wielrennen

Lekke banden en val staan solo Froome in de weg, Ormiston wint vijfde etappe Ronde van Rwanda

Lekke banden en val staan solo Froome in de weg, Ormiston wint vijfde etappe Ronde van Rwanda

Callum Ormiston heeft de vijfde etappe van de Ronde van Rwanda gewonnen. De 22-jarige Zuid-Afrikaan van Global 6 Cycling kwam in de bergrit naar Rubavu solo over de meet.

Chris Froome (Israel Premier Tech) was degene die de koers flink wat kleur gaf. De 37-jarige Engelsman reed al vroeg weg en pakte door een ziedende afdaling vier minuten voorsprong op het peloton. Zijn voorgift werd echter steeds kleiner. Twee lekke banden hielden zijn ingezette solo uiteindelijk definitief tegen. Froome moest na teruggepakt te zijn vrijwel meteen lossen uit het peloton en crashte ook nog eens in de laatste kilometers.

In de finale werd veelvuldig aangevallen en uiteindelijk was het de Zuid-Afrikaan Ormiston die er solo vandoor ging. Zijn naaste belager was Mikel Bizkarra (Euskaltel), maar die werd al gauw op veertig seconden gereden. Ormiston bleek verreweg de sterkste te zijn.

Uitslag etappe 5 Ronde van Rwanda 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news