Wout van Aert maakt programma van laatste deel seizoen bekend: 'Aantal leuke en nieuwe koersen' Gravel
Gravel

Wout van Aert maakt programma van laatste deel seizoen bekend: 'Aantal leuke en nieuwe koersen'

Wout van Aert maakt programma van laatste deel seizoen bekend: 'Aantal leuke en nieuwe koersen'

Wout van Aert zal komende zaterdag deelnemen aan Houffa Gravel, waar de Belgische alleskunner zijn eerste officiële gravelwedstrijd zal betwisten. De Belg richt zich later dit jaar op het WK gravel, dat op 8 oktober wordt gehouden in Italië

'Er komt nog een aantal leuke koersen aan dit seizoen, zoals de Tour of Britain en het EK in Drenthe', doet de Belg via de communicatiekanalen van Jumbo-Visma de rest van zijn seizoensplanning uit de doeken. 'Het is de bedoeling om afsluitend het wereldkampioenschap gravel te rijden. Ik vind het wel nuttig om op voorhand al een gravelwedstrijd gereden te hebben. Dit is een mooie kans, dicht bij huis', verklaart de renner zijn keuze om zaterdag al in actie te komen.

Van Aert wil vooral kijken hoe zo'n gravelwedstrijd eraan toe gaat

Van Aert geeft ook een update over zijn vorm, nadat hij in Glasgow een drukke wielerperiode met ook de Tour de France afsloot. 'Ik heb nu even rust gehad, dus ik heb niet de beste conditie. Maar het is fijn om het materiaal een keer te testen en te kijken hoe het er aan toe gaat in zo’n wedstrijd. Ik hoop wat op te steken van de specialisten die aan de start staan. Het is leuk om te voelen hoe het allemaal werkt'

'Ik rijd hier vooral omdat ik het leuk vind om te koersen en me te tonen aan mijn supporters en het publiek', vervolgt Van Aert. 'Ik kijk uit naar het laatste deel van mijn seizoen, met een aantal leuke en nieuwe koersen. Zo is het bijvoorbeeld lang geleden dat ik me nog eens op een EK gericht heb. En het gravelen is iets dat ik gewoon ook heel graag doe', sluit de liefhebber in de Kempenzoon het bericht af.

Van Aert maakt op 3 september zijn rentree in de Ronde van Groot-Brittannië, die nabij Manchester van start gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws