Talentontdekker Matxin zet stapje terug bij UAE: 'We hebben veel goede ploegleiders' Wielrennen
Wielrennen

Talentontdekker Matxin zet stapje terug bij UAE: 'We hebben veel goede ploegleiders'

Talentontdekker Matxin zet stapje terug bij UAE: 'We hebben veel goede ploegleiders'

Joxean Fernandez Matxin, bij de meeste mensen bekend als Matxin, zal komend jaar niet meer plaatsnemen in de ploegleiderswagen van UAE-Team Emirates. De meesterscout gaat terug naar zijn oorsprong: het ontdekken van talent.

Dat lukt hem tot nu toe aardig, daar hij onder meer Tadej Pogacar en Juan Ayuso met langdurige contracten onder zijn hoede heeft bij zijn ploeg. 'Ik ga vanaf nu meer tijd besteden aan het zijn van een teammanager. Ik doe al vier jaar Giro, Tour en Vuelta, dag na dag. In het team hebben we veel goede ploegleiders, die capabel zijn om te delegeren', laat hij weten aan Marca. Zelf moest hij de Tour dit jaar overigens tijdelijk verlaten met corona onder de leden.

Matxin houdt niet van vergelijkingen: 'Ieder persoon heeft zijn karakter'

Nu Ayuso net als Tadej Pogacar derde werd in zijn eerste Vuelta, beginnen de vergelijkingen te komen. Matxin houdt daar echter niet van. 'Pogacar is Pogacar en ik wil geen vergelijkingen met Ayuso. Ik geloof in hem, maar wil hem ook beschermen. Je hoeft niemand te vergelijken. Ieder persoon heeft zijn karakter, zijn persoonlijkheid en dat is wat ik leuk vind aan de renners.' Volgens Matxin staat het volgende talent al klaar: Jan Christen, een Zwitser die voor vijf jaar bij de ploeg tekende.

De teambaas genoot in de jongste Vuelta van de wisselwerking tussen Ayuso en João Almeida, die vijfde werd. 'Ze deden dat perfect. We zouden het hetzelfde aanpakken', aldus de ploegleider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws