Alpecin-Deceuninck komt met verklaring na saga-Van der Poel: 'Willen dit op gepaste manier opvolgen' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck komt met verklaring na saga-Van der Poel: 'Willen dit op gepaste manier opvolgen'

Alpecin-Deceuninck komt met verklaring na saga-Van der Poel: 'Willen dit op gepaste manier opvolgen'

Alpecin-Deceuninck reageerde zondag via ploegmanager Christoph Roodhooft al op de gebeurtenissen rondom Mathieu van der Poel in Australië, maandagavond heeft het team via een officiële verklaring meer tekst en uitleg gegeven. De ploeg wil in eerste instantie een volledig beeld krijgen van de gebeurtenissen in Australië, voordat gekeken wordt wat eventuele vervolgstappen gaan zijn.

Het moge duidelijk zijn: bij de Belgische ploeg is men geschrokken van de rollercoaster waarin de superster is terechtgekomen. Met Van der Poel hoopten ze voor de regenboogtrui te gaan, maar het werd een retourtje cel na het opstootje met twee tienermeiden. Van der Poel zelf reageerde nog niet nadat hij het WK verliet, maar via zijn advocaat is wel duidelijk geworden dat het niet lekker gaat met de Nederlander.

Alpecin-Deceuninck wil benadrukken dat respect een basiswaarde is

'Wij hebben akte genomen van de gebeurtenissen van de afgelopen 48 uur in Wollongong', staat er te lezen in de verklaring die Alpecin-Deceuninck naar de media stuurde. 'Het is duidelijk dat dit een verhaal is met enkel verliezers, en dat kunnen wij alleen maar betreuren. In eerste instantie lag onze focus op het voorzien van juridische bijstand ter plaatse en het mogelijk maken van een snelle terugkeer van Mathieu van der Poel.

'Nu dat is gebeurd willen wij een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het verloop van het incident, onder meer door inzage van het complete dossier (de documenten van de rechtbank ontbreken nog) en een gesprek met Mathieu van der Poel en betrokkenen bij Team NL. Op basis daarvan zullen wij bepalen welke stappen er genomen worden', stelt het team.

Het persbericht eindigt met een statement. 'Wij willen stellig benadrukken dat respect voor anderen binnen en buiten het peloton te allen tijde een basiswaarde is van Alpecin-Deceuninck. Daarom ook dat wij dit op een gepaste manier willen opvolgen. Pas daarna zullen renner en team verder communiceren en desgevallend vragen van de media hierover beantwoorden.'

Van der Poel verscheen maandag voor de rechter. Hoewel hij volhoudt dat hij de meisjes niet heeft aangeraakt, claimt de familie van de twee dat één meisje tegen een muur is geduwd en de ander op de grond viel. Voor het ene vergrijp werd 1.000 Australische dollar opgelegd, voor de andere duw 500 dollar. Kamp-Van der Poel gaat nog wel in beroep tegen de uitspraak en hoopt dan op vrijspraak. De Nederlander is inmiddels op weg naar huis.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws