Talentvolle Eritreeër Tesfatsion maakt overstap naar Trek-Segafredo: 'Een droom die uitkomt' Wielrennen
Wielrennen

Talentvolle Eritreeër Tesfatsion maakt overstap naar Trek-Segafredo: 'Een droom die uitkomt'

Talentvolle Eritreeër Tesfatsion maakt overstap naar Trek-Segafredo: 'Een droom die uitkomt'

Trek-Segafredo heeft zich versterkt met Natnael Tesfatsion. De 23-jarige Eritreeër maakt de overstap van Drone Hopper-Androni Giocattoli en heeft een contract ondertekend tot en met 2024.

Tesfatsion komt bij Trek-Segafedo een landgenoot tegen: Amanuel Gebreigzabhier rijdt al voor de Amerikaanse formatie. De twee kennen elkaar goed: ze zijn vrienden en komen allebei uit de hoofdstad Asmara. De jongere Tesfatsion liet in de afgelopen twee jaar zijn kwaliteiten bij Drone Hopper zien. Zo won hij de koninginnenrit in de Adriatica Ionica Race en reed hij al twee keer de Ronde van Italië, waar hij strijdlustig was en meerdere ereplaatsen bij elkaar fietste. Het plan van Trek-Segafredo is dat Tesfatsion zich voegt bij de groeiende klimmersselectie van de ploeg, maar vinden hem ook een veelzijdige coureur met veel potentie op alle vlakken.

'Om bij Trek-Segafredo te kunnen rijden is de grootste mogelijkheid die ik tot nu toe in mijn leven heb gehad', vertelt Tesfatsion op de website van de Amerikaanse ploeg. 'Er ligt een nieuwe en grote uitdaging voor mij, het is een droom die uitkomt. Bij deze ploeg zal ik zeker mijn vaardigheden kunnen uitbreiden in de komende jaren. Ik wil graag bijdragen aan de successen van de ploeg en het vertrouwen uitbetalen. De motivatie om mijn land trots te maken zal mijn drijfveer zijn om op het hoogste niveau te presteren.'

Algemeen directeur Guercilena: 'Hij is een complete renner'

Luca Guercilena, algemeen directeur van Trek-Segafredo, volgde Tesfatsion al een tijdje en is verheugd dat hij het team komt versterken. 'Hij is een solide coureur die klaar is om het op het grote podium te laten zien. We volgen hem al voor twee jaar en hij heeft geweldige dingen laten zien op zowel de korte als de lange beklimmingen. Ook heeft hij een goede sprint. Hij heeft het profiel van een complete renner, hij is een interessant talent om in te investeren. Hij heeft veel ruimte voor verbetering en kan zich onderscheiden in de WorldTour.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws