Tesfatsion boekt knappe zege op klim van 28 kilometer lang in Adriatica Ionica Race Wielrennen
Wielrennen

Tesfatsion boekt knappe zege op klim van 28 kilometer lang in Adriatica Ionica Race

Tesfatsion boekt knappe zege op klim van 28 kilometer lang in Adriatica Ionica Race

Natnael Tesfatsion heeft de tweede etappe in de Adriatica Ionica Race op zijn naam geschreven. De Eritreeër boekte het succes op een slotklim van maar liefst 28 kilometer. Filippo Zana behield na z'n ritzege op zaterdag de leiderstrui.

De tweede etappe van de Adriatica Ionica Race was er een voor de klimmers. De etappe finishte namelijk bovenop de Monte Grappa: een beklimming van maar liefst 28 (!) kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna vijf procent. Die getallen schrikten Santiago Umba (Drone Hopper), Eugenio López (Kern Pharma), David Lozano (Novo Nordisk) en Matteo Zurlo (Zalf) niet af. Zij gingen middels de vroege vlucht op zoek naar succes.

Schifting op Monte Grappa

Helaas was voor de koplopers aan de voet van de beklimming de voorsprong bijna tenietgedaan. Alleen Zurlo reed op dat moment nog met een zeer beperkte voorsprong voor het peloton uit. Niet veel later werd hij op de eerste steile stroken van de beklimming ingerekend. Veel renners hadden op datzelfde moment al moeten lossen uit de groep. Nog zeventien renners bleven over voorin, waaronder de leider in de race Scaroni.

De groep werd vervolgens verder uitgedund. Alleen de sterkste klimmers in de race bleven vooraan over. Scaroni hield knap stand tussen renners die we kortgeleden nog in de Giro d'Italia hadden zien presteren, zoals Luca Covili (Bardiani), Lorenzo Fortunato (EOLO), Vadim Pronskiy (Astana) en Natnael Tesfatsion (Drone Hopper). In totaal waren op tien kilometer van de finish nog negen man in de running voor de ritzege.

Scaroni breekt, Tesfatsion grijpt de zege

Samuele Zoccarato verzette op de beklimming goed werk voor zijn teamgenoten, waarmee hij Scaroni vervolgens wél in moeilijkheden wist te brengen. De twee Italianen verloren vervolgens op vijf kilometer van de finishlijn de aansluiting met de rest van de eerste groep. Zij reden direct zo'n vijftien seconden weg bij de klassementsleider en dat verschil nam later alleen maar toe.

De koplopers waren uiteindelijk sterk aan elkaar gewaagd, waardoor de beslissing voor de dagzege zou vallen in een sprintje bergop. Dat was spek naar de bek van de snelle Tesfatsion, die Filippo Zana (Bardiani) en Pronskiy wist te kloppen. Hij nam daarmee ook direct de leiderstrui in de race over van de geloste Scaroni.

Uitslag etappe 2 Adriatica Ionica Race 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws