TDT-Unibet heeft selectie voor Turkse seizoensopener rond; 4 Nederlanders van de partij Wielrennen
Wielrennen

TDT-Unibet heeft selectie voor Turkse seizoensopener rond; 4 Nederlanders van de partij

TDT-Unibet heeft selectie voor Turkse seizoensopener rond; 4 Nederlanders van de partij

TDT-Unibet heeft op haar socials de planning voor de eerste twee maanden van 2024 gedeeld. De formatie van Bas Tietema begint op Turkse bodem aan het seizoen 2024, waarvoor het de selectie inmiddels ook op papier heeft.

Tietema geeft op social media tekst en uitleg. 'Het trainingskamp is nog maar net voorbij en we mogen alweer richting Antalya. In Spanje hebben we met de renners specifieke trainingen gedaan. De sprinters werkten in Altea aan de sprint(trein) en de klimmers zochten de bergen op. Tussendoor was er ook tijd voor wat serieuzere bijeenkomsten, zoals die van de ITA over whereabouts en een heel interessante presentatie van onze voedingspartner MNSTRY.'

'De leukste activiteit van de week was misschien wel de Mario Kart-competitie op de laatste dag van het trainingskamp, met dank aan de spelleider en meest Italiaanse renner die we hebben: Davide Bomboi', haalt hij een anekdote naar boven. 'Met Julia, de ploegleiders en de trainers hebben we rondom de trainingen veel tijd doorgebracht om de perfecte racekalender voor ons te plannen. Dat is echt een uitdaging, kan ik je vertellen… We trappen het seizoen af in Antalya, om vanuit daar vol door te gaan naar alle mooie koersen in het voorjaar.'

In Turkije start het met de Nederlanders Hartthijs de Vries, Jelle Johannink, Martijn Budding en Owen Geleijn aan het jaar. Ook de Fransman Axel Huens, Noor Cedrik Bakke Christophersen en Brit Charlie Paige zijn van de partij.

TDT-Unibet, dat deze winter de stap zette naar het procontinentale niveau, heeft geen wildcard gekregen voor koersen van het hoogste niveau en zal ook niet in Kuurne-Brussel-Kuurne te zien zijn. Wel rijdt het onder meer Nokere Koerse, Bredene-Koksijde en de GP Denain.

Programma TDT-Unibet februari en maart 2024

8 - 11 februari: Tour of Antalya
27 februari: Le Samyn
2 maart: Ster van Zwolle
2 maart: GP Criquielion
3 maart: GP Monseré
13 maart: Nokere Koerse

14 maart: GP Denain
15 maart: Bredene-Koksijde Classic
17 maart: Dorpenomloop Rucphen
19 - 23 maart: Wielerweek van Coppi en Bartali
20 - 24 maart: Olympia's Tour
30 maart: Volta Limburg Classic

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws