Pedersen zet ambities kracht bij met rondje Poggio, Küng kiest voor exact hetzelfde programma als in 2023 Wielrennen
Wielrennen

Pedersen zet ambities kracht bij met rondje Poggio, Küng kiest voor exact hetzelfde programma als in 2023

Pedersen zet ambities kracht bij met rondje Poggio, Küng kiest voor exact hetzelfde programma als in 2023

We zitten inmiddels in de tweede maand van 2024 en dat betekent dat we steeds meer te weten komen over de voorjaarsplannen van de grote mannen voor dit seizoen. Met Mads Pedersen en Stefan Küng gaven twee outsiders voor de grote klassiekers maandag alvast een inkijkje in hun ambities.

Pedersen liet er voorafgaand aan het seizoen alvast geen gras over groeien: hij wil dit seizoen een Monument winnen. De Deen van Lidl-Trek won met de Ster van Bessèges direct zijn eerste koers van het seizoen en gaat deze week nog van start in de Tour de la Provence, maar in de tussentijd maakte hij de reis naar Italië om de finale van Milaan-Sanremo nog maar eens te verkennen.

De ex-wereldkampioen reed die wedstrijd pas twee keer (omdat hij de afstand van 300 kilometer in eerste instantie maar saai vond), maar eindigde zowel in 2022 als 2023 als zesde. Samen met lead-out en vaste kameraad Alex Kirsch werkte hij maandag de nodige kilometers op de Poggio af, ter voorbereiding van de koers die dit jaar op 16 maart verreden wordt. Hij rijdt verder de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Geen Küng in Kuurne, Sanremo of Zuid-Limburg

Küng is nog zo'n man die al jaren meedoet in de Vlaamse wedstrijden. De hardrijder uit Zwitserland begint zijn seizoen volgende week in de Ronde van de Algarve en werkt vervolgens een gebald programma af, zo maakt hij bekend op Instagram. Hij rijdt Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Parijs-Nice, E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 'Mijn voorbereiding is tot dusver zeer goed verlopen en ik heb er ontzettend veel zin in om aan 2024 te beginnen', laat de baroudeur, die de afgelopen jaren steevast top zes reed in zowel Vlaanderen als Roubaix, weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws