🎥 Te belachelijk voor woorden: toeschouwer steekt weg over en veroorzaakt fikse valpartij in Guatemalaanse koers Wielrennen
Wielrennen

🎥 Te belachelijk voor woorden: toeschouwer steekt weg over en veroorzaakt fikse valpartij in Guatemalaanse koers

🎥 Te belachelijk voor woorden: toeschouwer steekt weg over en veroorzaakt fikse valpartij in Guatemalaanse koers

Het is haast niet te geloven, maar toch echt waargebeurd. In een wielerkoers te Guatemala (Centraal-Amerika) heeft een vrouwelijke toeschouwer voor een bizarre valpartij gezorgd. Op beelden die op X verschenen is te zien dat twee renners in volle finale strijden voor een ereplaats, maar juist op dat moment de vrouw in kwestie de weg wil oversteken.

Het gebeurde allemaal tijdens de tweede etappe van de Vuelta Bantrab, een rittenkoers doorheen Guatemala. Op de video is te zien dat er eerst al iemand anders de weg oversteekt, gelukkig zonder nare gevolgen. Daarna is het echter wel raak. Op 300 meter van de aankomst ging het helemaal mis, wat resulteerde in één hard gevallen coureur. De ander kon zijn weg - vraag niet hoe - nog vervolgen.

Caicedo was ritwinnaar

Het slachtoffer was Daniel Mendez (Nu Colombia). Gelukkig kon hij alweer snel op de fiets stappen en wist hij uiteindelijk als vijfde te finishen. Over eventuele verwondingen is niets bekend en dat geldt ook voor de fysieke toestand van de vrouw.

De overwinning ging er overigens naar Jonathan Caicedo, die vorig jaar nog uitkwam voor WorldTour-ploeg EF Education-EasyPost. Naar verluidt zou hij na afloop van de etappe bij de organisatie hebben aangekaart dat er meer maatregelen genomen moeten worden in het kader van veiligheid. 'Je kunt de eindsprint niet vertrouwen als mensen elkaar kruisen. Ik roep de organisatie op om het verkeer de laatste drie kilometer nabij de finish beter te regelen, en aan alle mensen, om ons onderweg de nodige ruimte te geven', aldus de Ecuadoriaan.

Bizar: toeschouwer steekt in volle finale straat over

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws