Van 'natte ogen' tot 'heel veel trots': de familie zit op puntje van de stoel voor deelname van Tim van Dijke Wielrennen
Wielrennen

Van 'natte ogen' tot 'heel veel trots': de familie zit op puntje van de stoel voor deelname van Tim van Dijke

Van 'natte ogen' tot 'heel veel trots': de familie zit op puntje van de stoel voor deelname van Tim van Dijke

De tweelingbroertjes Mick en Tim van Dijke fietsen in 2024 de stenen uit de straat voor Visma | Lease a Bike. De twee allrounders ontwikkelen zich zeer goed en kregen - door de voorjaarsmalaise bij de ploeg - meer kansen dan voorzien in de grote wedstrijden. Dat blijkt ook deze Giro. Koen Bouwman bleef niet lekker in Nederland achter en dus werd Tim van Dijke opgetrommeld om de Giro te rijden, na een toch al zeer lang en zwaar voorjaar.

In Parijs-Roubaix reden beide broertjes nog uitstekend en eindigde Mick in de top tien, al werd hij later teruggezet in de uitslag omdat hij een stukje buiten de wielerbaan had gereden, vlak voor de finish. Tim reed een sterke Waalse Pijl en ging ook nog door naar Romandië. Onverhoopt zit hij nu in Italië, als vervanger van Bouwman. Broer Mick zal zeker op de bank zitten om zijn broertje op de voet te volgen, zo geeft hij aan aan Omroep Zeeland.

Mick over Giro-passie bij hem en zijn broertje: 'Vroeger keken we altijd samen'

Mick is vooral trots op zijn broertje. 'Hij hoorde het woensdagochtend rond 11.00 uur en om 17.00 uur zat hij in de auto naar Schiphol', geeft hij aan over de plotselinge gang van zaken. Een droom gaat hiermee in vervulling voor Tim, vertelt Mick. 'Toen hadden we al de ambitie om profwielrenner te worden en ooit zo'n grote ronde te rijden.' Tim zal voornamelijk ondersteunen in de wedstrijd, maar ook een vrije rol krijgen, naast het knechten voor sprinter Olav Kooij.

'Hij krijgt ook zelf de kans om mee te doen voor een mooi resultaat in een etappe', concludeert Mick. Ook vader Peter toont zich zeer trots op zijn zoon. 'Natte ogen, laten we het daar op houden. Er gaan zat vliegtuigen naar Italië, dus misschien ga ik ook nog wel om te kijken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws