Wright is reacties op aanvaring met Roglic beu: 'Ik lees het allemaal niet meer' Wielrennen
Wielrennen

Wright is reacties op aanvaring met Roglic beu: 'Ik lees het allemaal niet meer'

Wright is reacties op aanvaring met Roglic beu: 'Ik lees het allemaal niet meer'

Fred Wright reed een ijzersterke Vuelta, waarin hij zeven keer in de top tien van de daguitslag eindigde. Drie keer stond zijn naam zelfs bij de beste drie. Toch zijn de prestaties van de Brit niet het onderwerp van gesprek na de Vuelta, daar hij betrokken was bij een botsing met Primoz Roglic, die de koers vervolgens moest verlaten. Wright is de nasleep van het incident inmiddels een beetje beu.

De 23-jarige Wright zag dat de aanvaring het onderwerp van gesprek was gebleven. 'Ik ben tot het punt gekomen dat ben gestopt met kijken en lezen, want het is gewoon te veel. Of het nou positief of negatief is, mensen praten erover alsof ze experts op het gebied zijn. Het is net als wanneer ik naar mijn vrienden luister wat voetballers allemaal wel en niet zouden moeten doen', zegt Wright tegenover Rouleur.

In de finale van de zestiende etappe van de Ronde van Spanje reed Wright samen met Roglic, Mads Pedersen, Danny van Poppel en Pascal Ackermann naar de finish. Roglic ging van kop de sprint aan, maar werd al snel ingehaald door snellere mannen. Wright reed achteraan de groep. Op het moment dat de Brit langszij kwam bij de Sloveen, leek Roglic naar rechts uit te wijken. De daaropvolgende botsing was de oorzaak van een zware valpartij van Roglic, die minuten later hevig bloedend over de streep kwam. Na een evaluatie werd besloten dat de kopman van Jumbo-Visma niet verder kon, waardoor hij zijn tweede plaats in het klassement moest opgeven aan Enric Mas.

Wright: 'Ik heb niet goed geslapen'

Na een aantal dagen rust kwam Roglic met een statement. De drievoudig winnaar van de Vuelta stelde dat Wright hem het stuur uit de handen had gereden en legde de schuld volledig bij de Brit. Wright schrok van deze reactie. 'Die dag heb ik niet goed geslapen. De mensen van de sociale media van mijn ploeg lieten mij niet spreken met de pers, ondanks dat ik tweede was geworden in de rit. Toen lieten ze het bericht van Jumbo=Visma zien. Als ze echt een probleem hadden, moesten ze nog die dag naar de jury gaan. In plaats daarvan doen ze dit.'

Wright hecht geen waarde aan de mening van mensen online. 'Twitter explodeerde die dag. Toen heb ik samen met onze man van de sociale media een tweet gemaakt. Ik wist wat ik wilde zeggen en heb het daarbij gelaten. De mensen die speculeren op sociale media zijn degenen die je hoort. De jongens in het peloton zijn echter allemaal aardig geweest. Als je hun hoort, is er geen twijfel over het incident. Mensen waren gewoon blij dat ik oké was. De Twitter-strijders willen gewoon per se iets zeggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws