Teleurgestelde Pidcock reageert na hersenschudding, mist hij straks ook de Ronde van Vlaanderen? Wielrennen
Wielrennen

Teleurgestelde Pidcock reageert na hersenschudding, mist hij straks ook de Ronde van Vlaanderen?

Teleurgestelde Pidcock reageert na hersenschudding, mist hij straks ook de Ronde van Vlaanderen?

Tom Pidcock heeft vrijdagochtend via social media gereageerd op het nieuws dat hij Milaan-Sanremo zaterdag zal moeten missen. De Brit won Strade Bianche, leek in de vorm van zijn leven, maar viel in de Tirreno-Adriatico twee keer. De tweede keer leverde hem een lichte hersenschudding op.

INEOS Grenadiers kent vaste stramienen bij een hersenschudding en haalt Pidcock 'voor onbepaalde tijd' van de fiets. 'Het is heel erg balen dat ik Milaan-Sanremo moet missen. Het is een race waar ik van hou en ik keek er echt naar uit om er dit jaar te racen', zo schrijft hij.

Samen met de doktoren van INEOS Grenadiers werd besloten om rust te nemen. 'Ik heb na mijn crash in de Tirreno nauw contact met ze gehad, om ervoor te zorgen dat mijn gezondheid topprioriteit heeft. Dat betekent dat ik na het stoten van mijn hoofd enige tijd zal moeten rusten en herstellen.'

Mist Pidcock ook de Ronde van Vlaanderen?

Wanneer Pidcock weer opstapt, is niet bekend. Het Britse wielrennen heeft een richtlijn waarin staat dat een renner met een hersenschudding in ieder geval drie weken niet mag koersen. Dat zou betekenen dat Pidcock naast Sanremo ook Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen moet missen. De E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem zou hij sowieso al niet rijden.

De koers wacht helaas op niemand. INEOS Grenadiers gaat zaterdag logischerwijs gewoon van start in Milaan-Sanremo. Zonder Pidcock, maar met Filippo Ganna, Magnus Sheffield, Michal Kwiatkowski en Jonathan Narváez, heeft de Britse formatie nog steeds genoeg opties over om voor de winst te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws